Siirry pääsisältöön

Keuhko-, välikarsina- ja ruokatorvikirurgia

Asiasanat:
  • keuhkosairaudet
  • kirurgia
  • keuhkokirurgia

Hoidamme ja tutkimme keuhko-, välikarsina- ja ruokatorvikirurgiassa kaikkia rintaontelon elinten hyvän- ja pahanlaatuisia kirurgisesti hoidettavia sairauksia, pois lukien sydämen sairaudet.

Lääkäri tekee ultraäänitutkimusta potilaalle.

Aikuispotilaiden keuhko-, välikarsina- ja ruokatorvikirurgian diagnostiset tutkimukset ja leikkaukset olemme keskittäneet HUS-alueella Meilahden tornisairaalaan. 

Päivystyksellisesti hoidamme keuhkopussin märkäisiä tulehduksia, hengitysteiden akuutteja ahtaumia, ruokatorven ahtaumia sekä kuroumia ja puhkeamia.  

Käytämme perinteisten leikkausmenetelmien lisäksi alan uusimpia diagnostisia ja hoidollisia menetelmiä, kuten tähystysleikkauksia ja robottiavusteista kirurgiaa. Uudet menetelmät mahdollistavat leikkauksen jälkeen nopeamman toipumisen, vähäisemmän leikkauksen jälkeisen kivun ja lyhyemmän sairausloman.  

Olemme keuhko-, välikarsina- ja ruokatorvikirurgiassa johtava kansallinen toimija ja alan kehittäjä. Teemme vuosittain noin 1000 keuhko-, välikarsina- ja ruokatorvikirurgista toimenpidettä. Kokemuksemme rintaontelon sisäisissä tähystyskirurgisissa toimenpiteissä on Euroopan parhaimmistoa.   

Käytössämme on myös uudenaikaisia, oireita lievittäviä hoitomenetelmiä, joilla helpotetaan potilaan elämänlaatua mm. niissä tilanteissa, joissa leikkaushoito ei ole mahdollinen.

Toimipisteet

Keuhko- ja ruokatorvikirurgian osasto M11, Meilahden tornisairaala

Meilahden tornisairaalan keuhko- ja ruokatorvikirurgisella vuodeosastolla hoidamme potilaita, joilla on keuhkojen, ruoka- tai henkitorven, välikarsinan tai…

Sydän- ja keuhkokeskuksen poliklinikka, Meilahden tornisairaala

Poliklinikallamme Meilahden tornisairaalassa tutkimme ja hoidamme potilaita, jotka tarvitsevat vaativaa kardiologista, sydänkirurgista tai…

Anestesia- ja leikkausosasto, Meilahden tornisairaala

Meilahden tornisairaalan anestesia- ja leikkausosastolla teemme vatsaelin-, verisuoni-, sydän-, keuhko- ja maksakirurgian sekä suu- ja leukakirurgian…

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi!

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.