Siirry pääsisältöön

Tiina Saarto

ylilääkäri, professori

​linjajohtaja

HUS Syöpäkeskus, Palliatiivinen keskus

Koulutus

Palliatiivisen lääketieteen professori Helsingin yliopisto 2014, Syöpätautien ja sädehoidon dosentti Helsingin yliopisto 2005, Syöpätautien ja sädehoidon erikoislääkäri Helsingin yliopisto 1998, Palliatiivisen lääketieteen erityispätevyys 2007, Diploma of the Nordic Specialist Course in Palliative Medicine 2005.

Tutkimustyö: Elämän laatu, palliatiivisen hoidon saatavuus, syöpäpotilaiden kuntoutus. Julkaissut yli 100 tieteellistä artikkelia syövän hoitojen pitkäaikaishaitoista, syövän hoitokustannuksista, syöpäpotilaiden elämän loppuvaiheen hoidon satavuudesta ja resurssien käytöstä sekä syöpäpotilaiden ja palliatiivisten potilaiden elämänlaadusta.

Erityisosaaminen

Palliatiivinen lääketiede, syöpäpotilaiden elämän laatu ja palliatiivinen hoito, palliatiivisen hoidon laatu ja saatavuus.

Kielet
Englanti, Suomi
Luottamustehtävät

Suomen palliatiivisen lääketieteen yhdistyksen hallituksen jäsen, Suomen palliatiivisen hoidon ja lääketieteen tutkimusverkoston puheenjohtaja, palliatiivinen hoito ja saattohoito Käypä hoito -suositustyöryhmän puheenjohtaja.

Feedback

Löysitkö etsimäsi?