Siirry pääsisältöön

Mediatiedote Julkaistu 7.2.2024 08.24

HUSin verkkosivuilla julkaistut hoitopolut tarjoavat tietoa eri syövistä sekä niiden diagnostisista tutkimuksista ja hoidon eri vaiheista

Asiasanat:
  • Syöpäkeskus
  • syövän hoito
  • syöpä

Syöpäkeskus on julkaissut hus.fi-verkkosivulla 17 eri syövän hoitopolkua suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Syövän hoitopoluilla kerrotaan sairauteen liittyvistä diagnostisista tutkimuksista ja hoidon eri vaiheista HUSissa.

Melanooman hoitopolku

Hus.fi-verkkosivulla julkaistut hoitopolut kattavat kaikki yleisimmät syövät ja pahanlaatuiset veritaudit, joita HUSissa hoidetaan. Sisällöt ovat tuottaneet Syöpäkeskuksen asiantuntijat. 

“Syövän hoitopolkujen tavoitteena on tarjota luotettavaa tietoa potilaille ja heidän läheisilleen eri syövistä ja niiden hoitomuodoista HUSissa. Olemme halunneet koota keskeisimmät tiedot samaan paikkaan, josta ne ovat helposti löydettävissä.”, kertoo hematologian ylilääkäri Aino Lepäntalo HUSin Syöpäkeskuksesta. 

Syövän hoitopolku avaa hoidon eri vaiheet HUSissa 

“Hoitopoluilta potilas näkee vaihe vaiheelta, miten syövän hoito etenee HUSissa. Syövän hoitopolkujen rakenne on jaoteltu neljään pääosioon”, kertoo syöpätautien ylilääkäri Micaela Hernberg HUSin Syöpäkeskuksesta. 

Jokainen hoitopolku alkaa kuvauksella, mitä tapahtuu perusterveydenhuollon puolella oireen ilmenemisestä lähetteen laatimiseen asti. Seuraavasta osiosta potilas saa tietoa diagnoosin tarkentumisesta lähetteen saavuttua Syöpäkeskukseen tai muuhun HUSin yksikköön. Osiossa avataan tarvittavat lisätutkimukset ja mitä lääkärin ja sairaanhoitajan vastaanotolla tapahtuu. Hoitopolulla edetessään potilas saa tietoa eri hoitovaihtoehdoista paikallisen ja levinneen syövän hoidossa. Viimeinen osio kertoo seurannan sisällöstä ja sen kestosta HUSissa. 

Videoita ja oppaita syöpään sairastuneen tueksi 

Hoitopoluilta löytyy sivuja, jotka tarjoavat tietoa syöpään sairastuneen tueksi. Tuki syöpähoitojen aikana -sivulta löytyy Syöpäkeskuksen ja järjestöjen tarjoamat tukipalvelut. 

Ohjeita ja lisätietoa syöpään sairastuneelle -sivulta potilas löytää oppaita, videoita ja hyödyllisiä linkkejä. Tänne on koottu Syöpäkeskuksen erilaiset potilaille tarkoitetut ohjeet. 

Hoitopolut sopivat kaikille laitteille ja käyttäjille 

Syövän hoitopolkuihin voi tutustua helposti kaikilla laitteilla; kännykällä, tabletilla ja tietokoneella. Katsojalle avautuu ensin silmäiltävä näkymä koko hoitopolusta, ja tarkempaa tietoa kustakin vaiheesta löytyy avaamalla osio kokonaan näkyville. Hoitopolut ovat myös saavutettavia eli niitä voi lukea esimerkiksi ruudunlukuohjelmilla.

Tutustu hoitopolkuihin

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi!

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.