Siirry pääsisältöön

Mediatiedote Julkaistu 4.3.2024 13.34

HUSin palveluverkkotyö etenee - sairaaloiden profiilien muutoksia pohditaan

HUS joutuu sopeuttamaan talouttaan merkittävästi seuraavina vuosina ja se suunnittelee yöaikaisen päivystysleikkaustoiminnan sekä erikoisalojen palvelujen keskittämistä eri sairaaloissa.

Meilahden sairaaloiden sisäänkäynti

Meilahden kampusalue

HUSin yhtymähallitus käsitteli kokouksessaan Uudenmaan alueen palveluverkon kehittämistä koskien etenkin Lohjan ja Porvoon sairaaloita. Raaseporin sairaalan osalta linjaavat päätökset on tehty jo helmikuussa.  

Kokonaisuudessaan HUS joutuu sopeuttamaan talouttaan vuosina 2025–2027 yhteensä noin 225 miljoonalla euroa, mikä edellyttää muutoksia myös HUSin palveluverkkoon.  

”Emme pysty enää kovin pitkään tekemään säästöjä olemassa olevista toiminnoista, vaan meidän on tehtävä rakenteellisia muutoksia. Palveluita on mietittävä uudella tavalla”, sanoo HUSin yhtymähallituksen puheenjohtaja Risto Rautava.

Yöaikaista leikkaustoimintaa suunnitellaan keskitettävän

Yhtymähallitus jatkoi keskustelua HUSin tulevasta palveluverkosta ja sairaaloiden mahdollisista toimintaprofiilien muutoksista. Sairaaloiden profiilien muutokset tarkoittavat esimerkiksi suunnitelmallisen ja yöaikaisen päivystyksellisen leikkaustoiminnan erottamista nykyistä vahvemmin joissakin yksiköissä. Hallitus linjasi jatkovalmistelun periaatteita palveluverkkotyölle ja edellyttää, että jatkovalmistelu tehdään yhteistyössä Uudenmaan hyvinvointialueiden ja Helsingin kanssa. Esitys tuodaan päätettäväksi 25.3.

”Profiloimalla sairaaloiden toimintaa jatkossa vahvemmin yöaikaisen leikkaustoiminnan osalta voimme vaikuttaa päivystysrinkien määrään ja siten turvata palvelujen saatavuuden”, kommentoi HUSin toimitusjohtaja Matti Bergendahl.  

Psykiatrian osalta palvelut ja niiden saatavuus suunnitellaan erikseen yhdessä Helsingin kaupungin ja Uudenmaan hyvinvointialueiden kanssa. Uudellemaalle tehdään kevään ja kesän aikana päivitetty psykiatrian palveluiden tiekartta.  

Kokouksen päätökset julkaistaan pöytäkirjan tarkistamisen jälkeen sivulla https://hus-julkaisu.tweb.fi/ktwebscr/pk_tek_tweb.htm 

Yhtymähallituksen kokous pidettiin 4.3.2024.

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi!

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.