Siirry pääsisältöön

HUS Diagnostiikkakeskus

HUSLAB ja HUS Kuvantaminen muodostavat yhdessä HUS Diagnostiikkakeskuksen. HUS Diagnostiikkakeskus on Suomen johtava kliinisten laboratoriopalvelujen ja lääketieteellisten kuvantamispalvelujen tuottaja.

Hoitajat genetiikan laboratoriossa

Meillä työskentelee yli 3 000 alan huippuammattilaista. Tavoitteenamme on olla alamme paras asiantuntija ja tuottaa potilasasiakkaille hyvä asiakaskokemus.

HUS Diagnostiikkakeskuksessa on toimintaa kahdeksalla lääketieteen erikoisalalla. Vastaamme valtakunnallisesti useista erityisosaamista vaativista tutkimuksista sekä yliopistolliselle sairaalalle kuuluvasta tutkimuksesta ja opetuksesta. Toimimme Uudenmaan, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan perusterveydenhuollossa ja erikoissairaanhoidossa.

Olemme tärkeä osa hoitoketjua. Laboratorio- ja kuvantamistutkimukset ovat keskeisessä roolissa sairauksien varmistamisessa, poissulkemisessa, osana hoitoa sekä hoidon seurannassa ja seulonnassa. Teemme myös toimenpiteitä ja toteutamme hoitoja, kuten neuromodulaatiohoitoja.

Kehitämme laatuamme järjestelmällisesti. HUSLAB on FINAS-akkreditointipalvelun akkreditoima testauslaboratorio T055, jonka akkreditointivaatimukset on SFS-EN ISO 15189:2013. HUS Kuvantamiselle myönnettiin vuonna 2018 ISO 9001:2015 -laatusertifikaatti.

HUS Diagnostiikkakeskuksessa toimii asiakasraati ja tutkimusraati.

Erikoisalat