Gå till huvudinnehåll

Vårdavdelning Rymden, Nya barnsjukhuset

Nyckelord:
  • barnkirurgi
  • barnneurologi
  • läpp- och gomspalt

Öppettider och kontaktinformation

Besöksadress

Nya barnsjukhuset
Stenbäcksgatan 9, 7 vån.
Helsingfors

Postadress

PB 347
00029 HUS
Öppet dygnet runt.

På vårdavdelning Rymden på Nya barnsjukhuset behandlar vi osteopatiska och muskuloskeletala sjukdomar och skador samt vårdar neurologiska och neurokirurgiska patienter och patienter med läpp- och gomspalt.

Vuodeosasto Avaruus

En bekant vuxen persons närvaro ger barnet en trygghetskänsla på sjukhuset.

Ni får stanna hos barnet dygnet runt. En vårdnadshavare får övernatta i rummet. Största delen av våra rum är singelrum med eget badrum och ett litet kylskåp. Under sin sjukhusvistelse kan barnet leka, spela eller göra andra roliga saker, beroende på hur hen mår.  

Besök inte sjukhuset om du drabbats av en smittsam sjukdom (till exempel en tarm- eller luftvägsinfektion). Avdelningspersonalen ger närmare information efter behov.

På avdelningen får ni tillgång till en patientsurfplatta som innehåller information om sjukhuset och som kan användas för att spela spel och titta på program. Patientsurfplattan används också för vårdhandledningen.

Sjukhus

Tjänster

Barnneurokirurgi

Våra barnneurokirurger opererar årligen cirka 200 barnpatienter. Vi har ett nära samarbete med Nya barnsjukhuset, där även vården på vårdavdelningen sker.

Behandling av läpp- och gomspalt

Vårt mål med spaltbehandling är att korrigera utseendet och uppnå bästa möjliga tal-, bett- och öronfunktion.

Barnepilepsi

Vi vårdar och undersöker barn och unga med epilepsi inom HUS.

Läpp- och gomspalt

Läpp- och gomspalt är en av de vanligaste medfödda missbildningarna. Vi behandlar läpp- och gomspalt på Tölö sjukhus och på Nya barnsjukhuset där vården…