Gå till huvudinnehåll

Neurokirurgi

Nyckelord:
  • neurokirurgi
  • Neurocentrum

Neurokirurgin inom HUS område har koncentrerats till Neurokirurgiska kliniken vid Mejlans brosjukhus. Hos oss vårdas alla neurokirurgiska patienter inom HUS område samt inom Kymmenedalen, Södra Karelen och Päijänne-Tavastland.

Neurokirurgia kuvituskuva husin verkkosivuille.

Alla bypassoperationer av hjärnartärer från hela Finland har koncentrerats till vår klinik. Därutöver behandlar vi patienter med svåra skallbastumörer, hjärnaneurysmer och blodkärlsmissbildningar från Finland och utlandet. I år kommer vi att göra mer än 3 500 operationer och närmare 4000 med Päijänne-Tavastland inberäknat.
 
Epilepsikirurgin i hela landet har koncentrerats till HUS och Kuopio universitetssjukhus. Neurokirurgiska kliniken har stark kompetens inom neurokirurgi för barn, och i Helsingfors finns faktiskt Finlands enda neurokirurgiska jour för barn som fungerar dygnet runt.
 
Vår neurokirurgiska klinik är internationellt känd och respekterad för sin specialkompetens av toppklass på alla områden inom neurokirurgisk vård. Vår klinik är Europas ledande centrum inom mikroneurokirurgisk operativ behandling av hjärnblodkärl och placerar sig även globalt sett bland de bästa enheterna.
 
Vi är en av världens största enheter vad gäller antalet operationer av cerebrovaskulära sjukdomar samt medelsvåra och svåra hjärnskador. Varje år vårdar vi över 3000 patienter. Vi introducerar varje år cirka 100–200 utländska neurokirurger i de senaste operationsmetoderna inom mikroneurokirurgi.

Enheter

Neurokirurgiska polikliniken S3, Mejlans brosjukhus

Neurokirurgiska polikliniken S3 vid Mejlans brosjukhus är en tidsbokningspoliklinik dit man kommer med remiss. Till vår poliklinik hör förutom…

Anestesi- och operationsavdelningen, Mejlans brosjukhus

På anestesi- och operationsavdelningen på Mejlans brosjukhus utför vi operationer inom specialiteterna för neurokirurgi, ortopedi och traumatologi…

Hjärnskadepolikliniken, Paciusgatan

Hjärnskadepolikliniken som ligger på Paciusgatan i Helsingfors är koncentrerad kring hjärnskadepatienter. Uppföljningen av dem kan förflyttas till…

Neurokirurgi, vårdavdelning S7, Mejlans brosjukhus

På Brosjukhusets vårdavdelning S7 vårdar vi neurokirurgiska operationspatienter med sjukdomar i huvud- och ryggradsområdet.

Respons

Hittade du vad du sökte?

Tack för responsen!

Tack för responsen!

Skriv in din respons om webbplatsen här.

Du skriver väl inte in dina personliga uppgifter här. Observera att vi inte svarar på respons som lämnats via denna blankett. Respons som inte gäller webbplatsen kan ges på vår webbplats.

Skriv in din respons om webbplatsen här.

Du skriver väl inte in dina personliga uppgifter här. Observera att vi inte svarar på respons som lämnats via denna blankett. Respons som inte gäller webbplatsen kan ges på vår webbplats.