Käsikirurgia

Käsikirurgiassa tutkitaan ja hoidetaan käden sekä osittain koko yläraajan kirurgisesti hoidettavia sairauksia ja vammoja. Näihin kuuluvat erilaiset rasitusvaivat, nivelkulumat, hermopinteet, nivel- ja jännetulehdukset, käden haavat ja murtumat, sekä raajojen tai raajan osien tapaturmaiset irtoamiset sekä niiden jälkitilojen korjaukset.

Vaativimpiin toimenpiteisiin kuuluvat irronneiden raajojen tai raajan osien kiinnitykset sekä vaikeiden hermovammojen hoito, mm. neliraajahalvautuneiden potilaiden yläraajakirurgiset leikkaukset. Tyypillisimpiä päivystyksellisiä hoidettavia vaivoja ovat rannemurtumat sekä haavojen aiheuttamat jännevammat. 

Käsikirurgia HUSissa

Vaativimmat toimenpiteet koko Suomesta keskitetty Töölön sairaalaan, joka vastaa myös kaikista HUS-alueen käsikirurgisista päivystysleikkauksista. Töölön sairaalassa tehdään mm. neliraajahalvauspotilaiden vaativia yläraajakirurgisia toimenpiteitä.

HUSissa aikuispotilaiden käsikirurgisia toimenpiteitä tehdään Töölön, Herttoniemen ja Hyvinkään sairaaloissa. Lasten käsikirurgiset leikkaukset, esimerkiksi synnynnäisten epämuodostumien korjaukset, tehdään Uudessa lastensairaalassa.

 

 Hoitopaikat