Siirry pääsisältöön

Lasten ja nuorten osasto, Hyvinkään sairaala

Asiasanat:
  • lastentaudit
  • Hyvinkään sairaala

Hyvinkään sairaalan lasten ja nuorten osastolla hoidamme 0–15-vuotiaita erikoissairaanhoitoa tarvitsevia lapsia ja nuoria.

Hyvinkään sairaalan lasten- ja nuorten osasto

Lasten ja nuorten osasto toimii ympärivuorokautisesti. Osastomme sijaitsee H-rakennuksen 1. kerroksessa. Vanhemmat ja sisarukset saavat olla osastolla ilman aikarajoitteita ja vanhemmat voivat yöpyä lapsen luona. Muiden vieraiden käynneistä sovitaan perheen kanssa yhdessä.


Lapset ja nuoret tulevat meille osastohoitoon lasten päivystyksestä ja vastasyntyneet synnytysosastolta. Keskosvauvat tulevat osastolle jatkohoitoon HUSin muista sairaaloista.

Annamme hoitoa akuutteihin sairaalahoitoa vaativiin infektioihin, kuten keuhkokuumeeseen, ahtauttavaan hengitystieinfektioon, kuumeiseen virtsatieinfektioon tai nestehoitoa vaativaan ripuli-oksennustautiin. Hoidamme myös vastasyntyneiden infektioita sekä muita syntymän jälkeisiä ongelmia, kuten matalaa verensokeria, keltaisuutta tai hengitysvaikeutta ja tarjoamme laadukkaan jatkohoidon kasvaville keskosvauvoille. Lisäksi huolehdimme diabetekseen sairastuneiden lasten ja nuorten hyvästä alkuhoidosta ja autamme diabeteshoidon tasapainottamisessa.

Meillä on vahvaa osaamista kirurgisten vammojen tai muiden kirurgista hoitoa vaativien sairauksien sekä erilaisten neurologisten oireiden selvittelyssä ja hoidossa. Lisäksi teemme erilaisia uni-, ultraääni-, röntgen- ja magneettitutkimuksia sekä pitkäaikaisrekisteröintitutkimuksia.

Keskimääräinen hoitoaika osastolla on 3 vuorokautta.

Lasten ja nuorten osaston keskeisiä arvoja ovat lapsi- ja perhelähtöisyys. Teemme työtämme kaikkien perheiden yksilöllisiin tarpeisiin pohjautuen nykyaikaisesti, sydämellisesti ja luottamuksellisesti. Myönteinen asenne, kokonaisvaltainen ja moniammatillinen hoitovastuu sekä yhdessä hoitohenkilöstön ja perheen kesken luotu hoitosuunnitelma ovat toimintamme perusta.

 

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi!

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.