Siirry pääsisältöön

Vastasyntyneiden osasto- ja tehohoito

Asiasanat:
  • vastasyntynyt
  • keskonen

Hoidamme vastasyntyneitä kaikissa HUSin synnytyssairaaloissa.

Vastasyntyneiden hoito

Jokaisessa synnytyssairaalassamme on vastasyntyneiden osasto, lastenosasto tai valvontayksikkö. Vastasyntyneitä hoidetaan myös Naistenklinikalla Vastasyntyneiden teho-osasto Saaressa, Jorvin sairaalan vastasyntyneiden osastolla sekä Uuden lastensairaalan osastoilla.  
   
Suurin osa synnytyksistä sujuu ongelmitta ja vastasyntynyt viettää ensimmäiset päivänsä vierihoidossa lapsivuodeosastolla. Noin 10 % vastasyntyneistä tarvitsee hoitoa lastenosastolla ja 4 % vauvoista tarvitsee tehohoitoa.   
   
Vastasyntynyt vauva voi tarvita osasto- tai tehohoitoa mm. ennenaikaisuuden, hengitysvaikeuksien, infektioiden, erilaisten epämuodostumien, synnytyksen aikaisten ongelmien ja äidin sairaudesta johtuvien vastasyntyneen ongelmien vuoksi.  
   
Tuemme osastoilla teitä vanhempia osallistumisessa vauvanhoitoon. Opastamme hoidossa ja tavoissa tutustua lapseen.  Myös vastasyntyneiden tehohoidossa voitte osallistua vauvanne hoitoon alusta alkaen. Tehohoitovaiheen jälkeen potilaat siirtyvät jatkohoitoon kotipaikan lähisairaalaan.  

Hoitoajat osastoillamme vaihtelevat vauvan tilanteen mukaan parista päivästä useaan viikkoon, joskus tarvittaessa jopa kuukausiin. 

Toimipisteet

Vastasyntyneiden osasto L2A ja L2B, Jorvin sairaala

Jorvin sairaalan Vastasyntyneiden osastolla hoidamme keskosia ja imeväisikäisiä vauvoja.

Vastasyntyneiden teho-osasto Saari, Naistenklinikka

Naistenklinikalla sijaitsevalla Vastasyntyneiden teho-osasto Saarella hoidamme tehohoitoa tarvitsevia keskosia ja täysiaikaisena syntyneitä vauvoja.

Vastasyntyneiden valvontayksikkö – Vaava, Lohjan sairaala

Lohjan sairaalan vastasyntyneiden valvontayksikkö on pieni yksikkö, joka sijaitsee synnytyssalien ja lapsivuodeosaston yhteydessä.

Vastasyntyneiden seurantapoliklinikka, Naistenklinikka

Naistenklinikan Vastasyntyneiden seurantapoliklinikalla hoidamme alle vuoden ikäisiä lapsia.

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi!

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.