Äitiys- ja imetyspoliklinikka, Hyvinkään sairaala
Asiasanat:Aukioloajat ja yhteystiedot
Käyntiosoite
A-rakennus, 2. kerros
Postiosoite
Asiakkaita varten meillä on käytössä takaisinsoittojärjestelmä
Puhelin, Asiakkaita varten meillä on käytössä takaisinsoittojärjestelmä: 019 4587 2269Äkilliset raskauteen liittyvät ongelmatilanteet hoidetaan naistentautien ja synnyttäjien päivystyksessä
Puhelin, Äkilliset raskauteen liittyvät ongelmatilanteet hoidetaan naistentautien ja synnyttäjien päivystyksessä: 050 427 5328Hyvinkään sairaalan äitiyspoliklinikalla teemme raskaudenaikaisia tutkimuksia ja sikiöseulontoja. Odottava äiti tulee poliklinikalle lääkärin tai neuvolan terveydenhoitajan lähetteellä. Tutkimuksissa saa olla mukana yksi tukihenkilö. Lasten läsnäolo vastaanotoilla ei ole sallittua.
Ensimmäinen kontakti äitiyspoliklinikalle on usein alkuraskauden ultraäänitutkimukset, jotka tehdään 11+0–13+6 sekä 20–22 raskausviikolla.
Sikiöseulonta-ajanvaraus ultraäänitutkimukseen tapahtuu terveydenhoitajan lähetteellä. Sikiöseulonnat teemme äitiyspoliklinikalla ja ovat perheille vapaaehtoisia ja maksuttomia. Tutkimukseen kuuluu kaksi ultraäänitutkimusta sekä verinäyte raskausviikoilla 9–11. Voit varata ajan sikiöseulontaan myös Maisa-palvelun kautta. Tällöin terveydenhoitaja tekee lähetteen seulatutkimukseen ja sinulle lähetetään ajanvaraus sähköisesti Maisan kautta.
Tavallisimpia syitä äitiyspoliklinikalla käynteihin ovat muun muassa.
- kohonnut verenpaine
- ennenaikaiset supistukset
- poikkeava tarjonta (esim. perätila)
- sokeriaineenvaihdunnan häiriöt (raskaudenaikainen diabetes)
- synnytystapa-arvio, edellisestä synnytyksestä johtuen
- sikiön kokoarvio.
Meillä on erilliset vastaanotot synnytyspelkopotilaille (SYPE-poliklinikka) sekä erillinen vastaanotto niille perheille, jotka tarvitsevat erityistä tukea raskausaikana (ETU-poliklinikka). Odottava äiti tulee poliklinikalle lääkärin tai neuvolan terveydenhoitajan lähetteellä. Osaa potilaista hoidamme digihoitopoluilla, mm. raskausdiabeetikkojen verensokeriarvojen seuranta tapahtuu polulla.
Imetyspoliklinikka
Imetyspoliklinikka toimii Hyvinkään sairaalan H-rakennuksessa lastentautien poliklinikalla neljänä päivänä viikossa (ma, ti, to ja pe). Imetyspoliklinikallamme tarjoamme apua ja tukea imetysongelmissa, jos neuvolassa annettava imetysohjaus ja vertaistukiryhmien tuki eivät riitä.
Lähetettä vastaanotolle ei imetysaikana tarvita. Hoidamme vastaanotolla imetyspulmia siihen asti, kun vauva on 6 kuukautta vanha. Jos mahdollisiin imetysongelmiin halutaan ennakoivaa apua jo raskausaikana, tarvitaan terveydenhoitajan lähete neuvolasta.
Imetyspoliklinikalle voi varata puhelinajan soittamalla takaisinsoittojärjestelmän numeroon (019) 4587 2269. Takaisinsoittojärjestelmä toimii maanantaista perjantaihin klo 7–15. Osa imetysongelmista on ratkaistavissa jo puhelimessa, mutta hankalammissa tilanteissa suosittelemme vastaanottokäyntiä, joka varataan tarvittaessa puhelun aikana. Vastaanottokäynneistä peritään poliklinikkamaksu.
Rintoihin liittyvissä sairauksissa kehotamme ottamaan yhteyttä omaan terveyskeskukseen. Tällaisia ovat esimerkiksi rintatulehdus ja sammas.
Potilaspalvelu Maisa (opens in new window, links to another website)
Meillä voit asioida sähköisesti kirjautumalla Maisa-potilaspalveluun. Kun hoitosuhteesi alkaa, saat tarkemmat tiedot siitä, mitkä Maisan palvelut ovat käytössäsi. Näitä ovat muun muassa ennakkokyselyt ja ajanvaraukset.
Opas potilaalle
Opas potilaalle -sivulta löydät vastauksia yleisimpiin kysymyksiin ennen hoitoa, hoidossa ollessasi ja hoidon jälkeisenä aikana.
Sairaalat
Hyvinkään sairaala
Hyvinkään sairaanhoitoalueeseen kuuluvat Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi ja Tuusula.