Siirry pääsisältöön

Tekonivelpotilaan hoitopolku

Asiasanat:
  • tekonivel
  • tekonivelpotilas
  • tekonivelpotilaan hoitopolku

Tekonivelkirurgia eli lonkan, polven ja pienempien nivelten tekonivelleikkaukset on HYKS-alueella keskitetty Peijaksen sairaalaan. Tällä sivustolla kuvataan potilaan hoitohoitopolku.

Hoitaja juttelee potilaan kanssa sairaalan käytävällä.

Nivelrikon diagnosointi

Voit pyytää terveyskeskus-, työterveys- tai yksityislääkäriltä lähetteen HYKS Tekonivelkeskukseen, jos sinulla todetaan oireileva nivelrikko.


Vastaanottokäynti poliklinikalla

Sinut kutsutaan ortopedin vastaanotolle tai etävastaanotolle hoitoneuvotteluun Hyksin Peijaksen sairaalan kirurgian poliklinikalle, kun lähete on saapunut. Myös lähiomaisesi ovat tervetulleita hoitoneuvotteluun.


Leikkaus- ja osastohoito

Nopea liikkeelle lähtö leikkauksen jälkeen edesauttaa kuntoutumista.


Toipuminen leikkauksen jälkeen

Toipuminen polven tai lonkan tekonivelleikkauksesta alkaa jo sairaalassa hoitohenkilöstön ja fysioterapeuttien tuella.Toimipisteet

Tekonivelkeskus, Peijaksen sairaala

Peijaksen sairaalassa toimiva HUS Tekonivelkeskus on Pohjoismaiden toiseksi suurin. Yksikössä tehdään noin 3000 tekonivelleikkausta joka vuosi - näistä…

Osasto K2, tekonivelkirurgia, Peijaksen sairaala

Peijaksen sairaalan osastolla K2 hoidamme lonkan ja polven tekonivelleikkauspotilaita. Osastollemme on keskitetty myös vaativat tekonivelten…

Osasto K3, ortopedia, Peijaksen sairaala

Peijaksen sairaalan osastolla K3 hoidamme ortopedisiä ja traumatologisia potilaita. Tulet osastollemme joko päivystyksen kautta tai kutsuttuna.

Kirurgian poliklinikka, Peijaksen sairaala

Peijaksen sairaalan kirurgian poliklinikalla hoidamme ortopedisia ja traumatologisia potilaita. Poliklinikallemme tullaan lähetteellä ja ajanvarauksella.