Siirry pääsisältöön

Tekonivelpotilaan hoitopolku

Asiasanat:
  • tekonivel

Tekonivelkirurgia eli lonkan, polven ja pienempien nivelten tekonivelleikkaukset on keskitetty Peijaksen sairaalaan. Tällä sivustolla kuvataan potilaan hoitohoitopolku.

Hoitaja juttelee potilaan kanssa sairaalan käytävällä.

Nivelrikon diagnosointi

Voit pyytää terveyskeskus-, työterveys- tai yksityislääkäriltä lähetteen HUSin Tekonivelkeskukseen, jos sinulla todetaan oireileva nivelrikko.


Vastaanottokäynti poliklinikalla

Sinut kutsutaan ortopedin vastaanotolle tai etävastaanotolle hoitoneuvotteluun HUSin Peijaksen sairaalan kirurgian poliklinikalle, kun lähete on saapunut. Myös lähiomaisesi ovat tervetulleita hoitoneuvotteluun.


Leikkaus- ja osastohoito

Nopea liikkeelle lähtö leikkauksen jälkeen edesauttaa kuntoutumista.


Toipuminen leikkauksen jälkeen

Toipuminen polven tai lonkan tekonivelleikkauksesta alkaa jo sairaalassa hoitohenkilöstön ja fysioterapeuttien tuella.Toimipisteet

Tekonivelkeskus, Peijaksen sairaala

Peijaksen sairaalassa toimiva HUSin Tekonivelkeskus on Pohjoismaiden toiseksi suurin. Teemme noin 3000 tekonivelleikkausta joka vuosi - näistä valtaosa…

Osasto K2, tekonivelkirurgia, Peijaksen sairaala

Peijaksen sairaalan osastolla K2 hoidamme lonkan ja polven tekonivelleikkauspotilaita. Osastollemme on keskitetty myös vaativat tekonivelten…

Osasto K3, ortopedia, Peijaksen sairaala

Peijaksen sairaalan osastolla K3 hoidamme ortopedisiä ja traumatologisia potilaita. Tulet osastollemme joko päivystyksen kautta tai kutsuttuna.

Kirurgian poliklinikka, Peijaksen sairaala

Peijaksen sairaalan kirurgian poliklinikalla hoidamme ortopedisia ja traumatologisia potilaita. Poliklinikallemme tullaan lähetteellä ja ajanvarauksella.

Feedback

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi! Kerro halutessasi, kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Kerro halutessasi, miten olemme onnistuneet tai kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita palautteesi allaolevaan kenttään.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.