Siirry pääsisältöön

Keuhko- ja ruokatorvikirurgian osasto M11, Meilahden tornisairaala

Asiasanat:
  • keuhkosairaudet
  • keuhkokirurgia
  • yleisthorax- ja ruokatorvikirurgia

Aukioloajat ja yhteystiedot

Käyntiosoite

Meilahden tornisairaala, Keuhko- ja ruokatorvikirurgian osasto, 11. krs
Haartmaninkatu 4
Helsinki

Postiosoite

PL 340
00029 HUS

Palveluajat

ma–ke 12.00–13.00
pe 12.00–13.00

Aukioloajat

Palveluajat

ma–su 13.00–19.00

Meilahden tornisairaalan keuhko- ja ruokatorvikirurgisella vuodeosastolla hoidamme potilaita, joilla on keuhkojen, ruoka- tai henkitorven, välikarsinan tai rinnanseinämän hyvän- tai pahanlaatuisia sairauksia.

Sydän ja keuhkokeskuksessa toimiva keuhko- ja ruokatorvikirurgian yksikkömme on alansa johtava kansallinen keskus ja kehittäjä Suomessa.

Osa potilaistamme tulee suunnitellusti toimenpiteisiin/leikkauksiin ja osa päivystyksen kautta. Hoidamme potilaita nuorista aikuisista vanhuksiin. Hoitojaksot meillä vaihtelevat muutamasta vuorokaudesta viikkoihin. Potilaspaikkoja osastollamme on 24.

Käsittelemme keuhko- ja ruokatorvikirurgian potilaslähetteet yhteyshoitajan ja keuhko- ja ruokatorvikirurgin yhteistyönä. Kirurgi arvioi lähetteesi kiireellisyyden ja antaa toimintaohjeet. Osalle riittää polikliininen hoito, lääkärin vastaanottokäynti, pieni toimenpide tai paperikonsultaatio. Osa tarvitsee leikkauksen tai sellaisen hoitotoimenpiteen, joka edellyttää vuodeosastohoitoa.

Meille leikkauksiin tulevat potilaat kutsutaan usein poliklinikkakäynnille. Silloin tapaat sairaanhoitajan, fysioterapeutin, leikkaavan lääkärin ja anestesialääkärin. Tällä käynnillä saat ohjauksen leikkaukseen valmistautumisesta.

Sairaalat

Palvelut

Keuhko-, välikarsina- ja ruokatorvikirurgia

Hoidamme ja tutkimme keuhko-, välikarsina- ja ruokatorvikirurgiassa kaikkia rintaontelon elinten hyvän- ja pahanlaatuisia kirurgisesti hoidettavia…

Keuhkosairaudet

Vastaamme HUSin erityisvastuualueen vaativan erityistason keuhkosairauksien tutkimisesta ja hoidosta sekä vaativan erityistason unitutkimustoiminnasta…