Siirry pääsisältöön

Uutinen Julkaistu 6.5.2024 14.31

HUS ja VAKE valmistelevat hengityshalvauspotilaiden ryhmäkodin liikkeenluovutusta

Asiasanat:
  • Sydän- ja keuhkokeskus
  • keuhkosairaudet
  • Vantaa

Vuoden vaihteessa voimaan astuvan uuden vammaispalvelulain myötä hengityslaitehoidon varassa elävien henkilöiden hoito siirtyy erikoissairaanhoidosta hyvinvointialueille. HUS ja Vantaan ja Keravan hyvinvointialue suunnittelevat parhaillaan Vantaan Rekolassa sijaitsevan hengityshalvauspotilaiden ryhmäkodin liikkeenluovutusta.

Hengityshalvauspotilaiden ryhmäkoti Vantaan Rekolassa

HUSin hengityshalvauspotilaiden ryhmäkoti Vantaan Rekolassa asukkaineen ja työntekijöineen siirtyy Vantaan ja Keravan hyvinvointialueelle, kun uusi vammaispalvelulaki astuu voimaan 1.1.2025.

HUSin hengityshalvauspotilaiden ryhmäkoti tarjoaa ympärivuorokautista hoitoa hengityslaitehoitoa käyttäville henkilöille. 1.1.2025 voimaan astuva uusi vammaispalvelulaki vaikuttaa hengityslaitteen varassa elävien ihmisten hoidon järjestämiseen.

Potilaiden hoito säilyy ennallaan

Muutoksen vuoksi nykyinen HUSin hengityshalvauspotilaiden ryhmäkoti Vantaan Rekolassa asukkaineen ja työntekijöineen siirtyy Vantaan ja Keravan hyvinvointialueelle. Jatkossa asukkaiden henkilökohtainen apu järjestetään sosiaalihuollon palveluna. HUS vastaa edelleen erikoissairaanhoidon osuudesta hengityshalvauspotilaiden hoidossa. 

“Rekolan ryhmäkodissa on osaava henkilöstö, hyvää johtamista ja turvallinen, kodikas ilmapiiri. Olen hyvin ylpeä yksiköstä ja sen henkilöstöstä,” sanoo HUSin Medisiiniset palvelut -tulosalueen johtaja Raija Kontio.

Muutoksen jälkeen ryhmäkodin asukkaiden hoito säilyy hyvinvointialueella ennallaan ja nykyiset HUSin työntekijät siirtyvät hyvinvointialueelle vanhoina työntekijöinä liikkeenluovutuksessa. 

“Toivotan siirtyvät työntekijät lämpimästi tervetulleiksi VAKEen. Jatkamme yhdessä hengityslaitehoidon varassa elävien hyvää hoitoa arvojemme oikeudenmukaisuuden, vastuullisuuden ja rohkeuden mukaisesti", sanoo toimialajohtaja Kirsi Leväpelto Vantaan ja Keravan hyvinvointialueelta.

Ryhmäkodin asukkaille tulossa infotilaisuuksia

Muutoksesta järjestetään ryhmäkodin asukkaille ja heidän omaisilleen tiedotustilaisuuksia. Vantaan ja Keravan hyvinvointialue on sitoutunut Rekolan ryhmäkodin asukkaiden sekä työntekijöiden hyvinvointiin ja huomioi heidän tarpeensa sekä muutoksessa että sen jälkeen. 

Hengityslaitteen varassa elävien potilaiden hoito ja kuljetuspalvelut jatkuvat maksuttomina myös muutoksen jälkeen. Ryhmäkodin asukkaat saavat myös jatkossa nykyistä ylläpitokorvausta vastaavan korvauksen. 

Lain voimaanastumisessa on kolmen vuoden siirtymäaika vuoden 2025 alusta lähtien. Siirtymäaikana hengityshalvauspotilaiden palvelut järjestetään nykyisen lainsäädännön mukaisesti, elleivät he itse halua siirtyä vammaispalvelulain piiriin jo aiemmin. 

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi!

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.