Siirry pääsisältöön

HUSin vuosi 2022: Hallituksen puheenjohtajalta: Yhteistyön vuosi

Vuoden tärkein saavutus oli hyvän yhteistyön luominen hyvinvointialueiden ja Helsingin kanssa. Yhteistyö on edellytys myös uuden strategian toteuttamiselle käytännössä.

Hallituksen puheenjohtaja Risto Rautava.

Vuosi 2022 oli erittäin haasteellinen monestakin syystä. Sote-uudistus, strategian päivitys ja HUSin organisaatiouudistuksen valmistelu työllistivät hallitusta pitkin vuotta. Korona ja hoitajien työtaistelu toivat oman säväyksensä, vaikka ne eivät hallituksen työskentelyssä suoraan näkyneetkään.

Saimme hallituksessa myös paljon valmiiksi: päivitimme HUSin strategian, valmistelimme talousarvion vuodelle 2023 ja veimme läpi HUSin organisaatiouudistuksen. Lisäksi valitsimme vuoden vaihteessa aloittaneille tulosalueille uudet tulosaluejohtajat ja teimme HUSin kiinteistöjä koskevan pitkän aikavälin suunnitelman. Näissä asioissa saavutimme mielestäni todella hyvän lopputuloksen.

Vuoden 2022 tärkeimpänä saavutuksena pidän sitä, että saimme luotua hyvää yhteistyötä uusien hyvinvointialueiden kanssa. Sote-uudistuksen onnistumista aletaan kuitenkin mitata vasta tulevina vuosina. Mitkään päätökset eivät saa olla kiveen hakattuja, vaan tarvittaessa niitä on voitava muuttaa.

Yhteistyö toimi erinomaisesti myös hallituksen sisällä. Vuoden aikana toimi kaksi eri hallitusta: kuntayhtymän hallitus ja yhtymähallitus, joista jälkimmäinen aloitti kesällä. Hallituksissa oli osittain eri henkilöitä. Yhteistyö oli todella intensiivistä. Oli hyvä, että yhtymähallitus aloitti jo kesällä. Pidän tärkeänä sitä, että keskustelemme paljon, ja vaikka olemme välillä eri mieltä, asiat saadaan kuitenkin ratkottua.

Sote-uudistuksen myötä uudistimme HUSin strategian vuosiksi 2023–2027. Perusta, arvot ja missio, ovat edelleen samat, mutta tavoitteet muuttuivat. Strategiatyö on turhaa, jollei se johda mihinkään konkreettiseen. Vuonna 2023 strategiaa lähdetään toteuttamaan käytännössä. Se edellyttää ihmisten välistä yhteistyötä, ja siksi myös henkilöstöjohtamiseen liittyvät kysymykset ovat edelleen aivan keskiössä. Vaikka henkilöstötutkimukset näyttävät, että olemme menossa oikeaan suuntaan, työtä henkilöstökokemuksen ja hyvän johtamisen eteen on jatkettava.

Meidän pitäisi keskittyä entistä enemmän niihin asioihin, joilla on suurin vaikuttavuus. Yksin emme HUSissa pysty tekemään paljoakaan, vaan tarvitsemme yhteistyötä hyvinvointialueiden ja Helsingin kanssa. Hoitojonojen purku on tästä konkreettinen esimerkki. 

Vuodelta 2023 odotan ennen kaikkea yhteistyön kehittymistä eri osapuolten kesken. En pelkästään hyviä keskusteluja, vaan myös hyviä ratkaisuja. Odotan asioiden avointa käsittelyä ja rohkeutta viedä muutoksia taitavasti eteenpäin, koska se koituu potilaiden, henkilöstön ja veronmaksajienkin eduksi.

Risto Rautava
hallituksen puheenjohtaja

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi!

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.