Gå till huvudinnehåll

Avdelning K4A neurologi, Mejlans triangelsjukhus

Nyckelord:
  • neurologi
  • Mejlans

Öppettider och kontaktinformation

Besöksadress

Mejlans triangelsjukhus, 4 vån.
Haartmansgatan 4
Helsingfors

Postadress

PB 372
00029 HUS

Besökstid

mån–sön 13.00–19.00

Avdelning K4A i Mejlans triangelsjukhus är en neurologisk vårdavdelning dit man koncentrerat testningen av invasiva behandlingar samt inledning av vård för svåra rörelsesjukdomar inom huvudstadsregionen.

Vi utför preoperativa tester för patienter som genomgår djup hjärnstimulering (DBS) samt tar hand om krävande stimulatorjusteringar efter operationen vid framskriden Parkinsons sjukdom, svår essentiell tremor och dystoni.

Vi testar och inleder också apomorfin- och levodopa-infusionsbehandlingar för patienter med svår Parkinsons sjukdom. Vi gör också inledande justeringar för djup hjärnstimulering hos epilepsipatienter. Utöver detta vårdar vi patienter med cirkulationsstörningar i hjärnan. Andra viktiga symtom- och sjukdomsgrupper som vi behandlar är huvudvärk, yrsel, tumörer, sjukdomar i ryggradskanalen och inflammation i centrala nervsystemet. Vår personal är utbildad för att hjälpa patienter med de behandlingar som nämns ovan.

På vår avdelning fungerar ett multiprofessionellt team, som omfattar förutom skötare och läkare en neuropsykolog, fysio-, tal- och ergoterapeut samt en socialarbetare.

Sjukhus

Tjänster