Gå till huvudinnehåll

Endokrinologiska polikliniken

Nyckelord:
  • Mejlans tornsjukhus
  • bukkirurgi
  • endokrina sjukdomar

Öppettider och kontaktinformation

Besöksadress

Mejlans tornsjukhus, 3 vån.
Haartmansgatan 4
Helsingfors

Postadress

PB 340
HUS 00029

Betjäningstid

mån–fre 8.00–15.00

På endokrinologiska polikliniken på Mejlans tornsjukhus undersöker, vårdar och övervakar vi patienter med sjukdomar i de endokrina körtlarna.

Hoitaja mittaa verenpainetta.

På vår avdelning vårdar vi patienter med flera olika sjukdomar i de endokrina körtlarna, t.ex. diabetes, sköldkörtelsjukdomar, sjuklig fetma, osteoporos, sjukdomar i kalciumämnesomsättningen samt tumörsjukdomar i de endokrina körtlarna. 

Våra undersökningar grundar sig på hormonbestämningar av blodprov och bilddiagnostiska undersökningar, där vi använder ultraljuds-, dator-, magnet-, isotop- samt PET-avbildning.

På diabetesmottagningarna vårdar vi särskilt patienter som nyligen insjuknat i barn- och ungdomsdiabetes, patienter med insulinpump och patienter som hänvisats till konsultation på grund av andra problem som t.ex. fotproblem. Vår vårdpersonal ger dig också vårdhandledning individuellt eller i grupp.

Du kommer till endokrinologiska polikliniken med en remiss.

 

Hälsovikthuset.fi i Hälsobyn ,

Hälsovikthuset.fi är en e-hälsotjänst som hälsovårdsproffs utvecklat för att stöda viktkontroll och hälsosamma sätt att gå ner i vikt.

Diabeteshuset.fi i Hälsobyn ,

I Diabeteshuset hittar du information, stöd och tjänster när du vill lära dig mer om diabetes och egenvård.

Sjukhus

Mejlans tornsjukhus

Mejlans tornsjukhus är en del av HUS Helsingfors universitetssjukhus. På sjukhuset vårdar vi patienter inom specialiteterna hjärt- och thoraxkirurgi, kärlkirurgi, bukkirurgi och neurologi.

Tjänster

Endokrinologi och sjukdomar i parenkymorgan

Vi vårdar patienter inom endokrinologi och specialiteterna endokrin kirurgi, transplantations- och leverkirurgi samt nefrologi.

Fetmakirurgi

Kirurgisk behandling av fetma (obesitaskirurgi) är en del av den totala fetmabehandlingen. Vi kan överväga det i ditt fall om du har deltagit i…