Gå till huvudinnehåll

Fosterdiagnostiska enheten, Kvinnokliniken

Nyckelord:
  • fosterdiagnostik
  • ultraljudsundersökning
  • Kvinnokliniken

Öppettider och kontaktinformation

Besöksadress

Kvinnokliniken
Haartmansgatan 2
Helsingfors

Postadress

PB 140
00029 HUS

Betjäningstid

mån–fre 7.30–15.15

Betjäningstid

mån–fre 8.00–15.00

På fosterdiagnostiska enheten undersöker och vårdar vi mödrar vars foster har en avvikelse som konstaterats i en ultraljudsundersökning. Vi undersöker fostret också när den gravida kvinnan eller en familjemedlem tidigare har konstaterats ha en ärftlig sjukdom eller kromosomavvikelse.

Vi samordnar planeringen av riskfyllda graviditeter, fosterdiagnostik, intrauterin behandling (inne i livmodern) och hanteringen av förlossningar som kräver specialkompetens. Centraliseringen av diagnostiken och behandlingen av sällsynta fostersjukdomar förbättrar prognosen för graviditeten och den nyfödda.

Efter förlossningen samarbetar vi med Nya barnsjukhuset vid undersökning och behandling av anatomiska avvikelser hos nyfödda. De flesta medfödda avvikelser kan behandlas efter födseln. I vissa fall är det möjligt att behandla en avvikelse redan på fosterstadiet. 

Vänligen anmäl dig i automaten i vestibulen när du kommer till polikliniken.

Sjukhus

Tjänster

Mottagningar under graviditeten

Mottagningarna under graviditeten avser besök för tidig fosterscreening, uppföljning av riskgraviditeter på mödrapolikliniker samt sjukhusvård i särskilda…

Fostermedicin

På fostermedicinska centret vid Kvinnokliniken i Helsingfors undersöker och vårdar vi mödrar, vars foster i ultraljudsundersökning har konstaterats ha en…