Gå till huvudinnehåll

Hjälpmedelscentralen, enheten i Brunakärr

Nyckelord:
  • hjälpmedel
  • Hjälpmedelscentralen
  • Brunakärr

Vid hjälpmedelscentralens enhet i Brunakärr ansvarar vi för hjälpmedelstjänster på krävande specialnivå inom den specialiserade sjukvården i hela HUS område. Vid Hjälpmedelscentralen hanterar vi betalningsförbindelser för personliga hjälpmedel för kunder i Mellersta Nylands samkommun för social- och hälsovård.

Kontaktinformation
Vid hjälpmedelscentralens enhet i Brunakärr ansvarar vi för hjälpmedelstjänster på krävande specialnivå inom den specialiserade sjukvården i hela HUS område. Vi lånar ut elektroniska rörelsehjälpmedel för vuxna, hjälpmedel för barn med långlån, utrustning för omgivningskontroll samt krävande kommunikationshjälpmedel. Du behöver en remiss för våra tjänster.

Återlämning av hjälpmedel

Du kan återlämna hjälpmedel måndag till torsdag 8–16 och fredag 8–14. Hjälpmedlen är försedda med en streckkod som personalen använder för att returnera hjälpmedlen. 

Observera att hjälpmedel som lånats från Helsingfors stads hjälpmedelstjänst (rollatorer, manuella rullstolar, kryckor etc) inte kan returneras till Brunakärrs enhet, utan de ska returneras till Helsingfors stads hjälpmedeltjänst på adressen Rosasvägen 18.

Parkering

Om du kommer med egen bil finns parkeringsplatser antingen på gatan eller i parkeringshallen i Invalidförbundets byggnad. Då du kör in i parkeringshallen finns en summer på en stolpe vid rampen, via den får du konktakt med lobbytjänsten som öppnar dörren till parkeringshallen. Då du använder parkeringshallen önskar vi att du parkerar din bil i hallens andra våning. På andra våningen finns en hiss till lobbytjänsten på första våningen.

Gatuarbeten i Brunakärr

I gatuarbetena i Brunakärr byggs en ny rälsförbindelse till den framtida spårvagns- och bussdepån i Brunakärr. Rälsförbindelsen betjänar ingen persontrafik. En spårväg går från Mannerheimvägen via Koroisvägen och Naguvägen. Samtidigt förnyas korsningsområdet mellan Mannerheimvägen, Koroisvägen och Korpasbackavägen i sin helhet.

Korpasbackavägen renoveras i samma entreprenad. På gatan byggs en spårvagnsfil som är skild från annan trafik.

Information om betalningsförbindelser för Keusotes kunder

Behandlingen av betalningsförbindelser för personliga hjälpmedel i Mellersta Nylands samkommun för social- och hälsovård, Keusote, överfördes i början av 2022 till Hjälpmedelscentralen. Dessa inkluderar till exempel vårdstrumpor, bröstproteser, personliga stöd, stödsulor, personliga skor, peruker och glasögon som skaffas med en betalningsförbindelse. Nedan hittar du information om betalningsförbindelser.
Respons

Hittade du vad du sökte?

Tack för responsen!

Tack för responsen!

Skriv in din respons om webbplatsen här.

Du skriver väl inte in dina personliga uppgifter här. Observera att vi inte svarar på respons som lämnats via denna blankett. Respons som inte gäller webbplatsen kan ges på vår webbplats.

Skriv in din respons om webbplatsen här.

Du skriver väl inte in dina personliga uppgifter här. Observera att vi inte svarar på respons som lämnats via denna blankett. Respons som inte gäller webbplatsen kan ges på vår webbplats.