Gå till huvudinnehåll

Ögonsjukdomar

Nyckelord:
  • ögonsjukdomar
  • ögonsjukdomar
  • Ögon-öronsjukhuset

Vid kliniken för ögonsjukdomar diagnostiserar och behandlar vi ögonsjukdomar samt fastställer och korrigerar brytningsfel. Vi vårdar patienter i alla åldrar, från nyfödda prematurer till seniorer.

Silmätutkimus

Vår klinik för ögonsjukdomar har poliklinisk verksamhet vid olika vård- och undersökningsenheter samt på tre vårdavdelningar där vi vårdar operations- och ingreppspatienter. Större delen av vår operationsverksamhet utförs dagkirurgiskt, vilket betyder att patienterna oftast skrivs ut samma dag som ingreppet sker. Vi behandlar sällsynta ögonsjukdomar centraliserat från hela Finland.

Ögonsjukdomar som behandlas jourmässigt

Huvudstadsregionens jour för ögonsjukdomar finns på Ögon-öronsjukhuset. Jourmässigt behandlar vi till exempel skador som genomborrar ögat, vissa ögoninfektioner och olika synstörningar.

Man behöver i regel en remiss för att vårdas hos oss, då den remitterande läkaren konsulterar vår jourhavande läkare i förväg. Endast verkliga nödfall, såsom skador som genomborrar ögat, behandlar vi utan remiss.

Vårdställen inom HUS område

Vår verksamhet finns på fem ställen: på Ögon-öronsjukhuset och sjukhuset Orton (Brunakärr) i Helsingfors samt i fastigheten Rubik i Böle. Förutom i Helsingfors bedriver vi verksamhet även på Lojo sjukhus och Borgå sjukhus.

Större delen av vår verksamhet inom ögonsjukdomar sker på Ögon-öronsjukhuset. Poliklinisk och operationsverksamhet finns dessutom på sjukhusen i Lojo och Borgå.

 

Verksamhetsställen

Akutmottagningen för ögonsjukdomar, Ögon-öronsjukhuset

På akutmottagningen undersöker och vårdar vi patienter i alla åldrar som behöver specialiserad sjukvård. Du behöver en akutremiss från en läkare för att få…

Barnenheten, Ögon-öronsjukhuset

På Barnenheten för ögonsjukdomar vid Ögon-öronsjukhuset vårdar vi både barnpatienter som kommer till polikliniken och barnpatienter som ska vara med om ett…

Ögonsjukdomar, starrenheten, Ögon-öronsjukhuset

Starrenheten för ögonsjukdomar finns på Ögon-öronsjukhuset.

Enheten för glaskropps- och näthinnekirurgi, Ögon-öronsjukhuset

Enheten för glaskropps- och näthinnekirurgi är förutom akutmottagningen den enda enheten som har öppet dygnet runt på Ögon-öronsjukhuset.