Teratologinen tietopalvelu - äidin lääkeneuvonta

Tervetuloa kotisivuillemme! Jos et löydä vastausta kysymykseesi täältä, voit olla meihin yhteydessä joko puhelimitse tai chatin kautta.

Teratologisen tietopalvelun aukioloajat ​muuttuvat poikkeustilan takia

Hallituksen julistaman poikkeustilan takia tulee muutoksia myös Teratologisen tietopalvelun toimintaan – nämä poikkeukset tulevat olemaan voimassa toistaiseksi, eli niin kauan kun poikkeustila Suomessa on voimassa.

Tiistai 24. maaliskuuta lähtien tulemme supistamaan puhelinpalvelua.


Vain yksi puhelinlinja tulee olemaan auki arkisin klo 9-12. Tämän takia linja saattaa ruuhkautua. Keskimääräisen puhelun kesto on vain 5 minuuttia, joten ellei pääse läpi kannattaa soittaa myöhemmin uudestaan, koska pitkistä jonotusajoista ei ole kyse.

Chat auki arki-aamupäivisin klo 9-12

Korvataksemme toisen puhelinlinjan, chat tulee palvelemaan joka arkipäivä klo 9-12. Yksinkertaisissa kysymyksissä (yksi lääke) kannattaa kääntyä chatin puoleen. Myös meidän kotisivumme kannattaa muistaa – sieltä löytyy paljon tietoa itsehoidosta raskauden ja imetyksen aikana. Lisäksi tulemme käyttämään some-tilejämme entistä ahkerammin, joten niitä kannattaa myös seurata.​ 


Puhelinpalvelu arkisin klo 9-12 

p. 09 4717 6500 (normaalihintainen puhelu) 


Chat-palvelu Terveyskylä.fi:ssä

Avoinna ma​-pe klo 9-12   Klikkaa tästä Chattiin


​Terveydenhoitohenkilökunta voi tarvittaessa ottaa yhteyttä potilaita koskevissa kysymyksissä myös sähköpostitse osoitteessa: konsultaatiot.teratologinen@hus.fi .          HuomTeratologinen tietopalvelu ei vastaa sähköpostitse yleisöltä tuleviin kyselyihin.


Teratologinen tietopalvelu, äidin lääkeneuvonta, antaa tietoa hedelmällisyyteen, raskauteen ja sikiön kehitykseen haitallisesti vaikuttavista lääkkeistä ja muista ulkoisista tekijöistä sekä neuvoo imetyksen aikaista lääkitystä koskevissa kysymyksissä.

Teratologiseen tietopalveluun voivat ottaa yhteyttä raskautta suunnittelevat tai jo lasta odottavat äidit ja isät, terveydenhuollon ammattihenkilöt, apteekit ja viranomaiset sekä tiedotusvälineet.

Palvelu ei puutu äidin, raskauden tai lapsen hoitoon eikä määrää lääkkeitä. Palveluiden ollessa suljettuna ota yhteys omaan neuvolaan tai äitiyspoliklinikkaan. Työssä tapahtuvaan altistumiseen liittyvät riskit kuuluvat ensisijaisesti omaan työterveyshuoltoon.​

vasen
oikea

Tera_foolihappovauva_muok.jpg

Seurantatutkimus

Voit halutessasi auttaa muita äitejä osallistumalla seurantatutkimukseen.

 

TERATOLOGINEN FB-KUVAKE.jpg

Teratologinen_tietopalvelu_twitter.jpg

Teratologinen_tietopalvelu_instagram.jpg

Etsi sairauteen liittyvää tietoa Terveyskirjastosta