Siirry pääsisältöön

Sairaalaklovnit

Sairaalaklovnien tavoite on tukea perheiden hyvinvointia ja parantaa lapsen potilaskokemusta ilon, leikin ja mielikuvituksen avulla.

Sairaalaklovni

Sairaalaklovnit vievät ajatukset hetkeksi muualle ja luovat yhteisiä hyvän mielen hetkiä keskelle sairaalan arkea.  

Sairaalaklovnit kiertävät Uudessa lastensairaalassa sovitun aikataulun mukaisesti. Leikkaus- ja anestesiaosastolla sairaalaklovnit tekevät toimenpiteisiin valmistavaa klovneriaa, jonka tarkoituksena on auttaa lasta ja perhettä jännittävässä ja mahdollisesti ahdistavassakin tilanteessa. 

Klovnit vierailevat kaikenikäisten lasten luona vastasyntyneistä teineihin. Sairaalaklovnit työskentelevät aina lapsen ja perheen ehdoilla ja yhteistyössä henkilökuntamme kanssa.  

Sairaalaklovnitoiminnan taustalla on yhdistys, joka on perustettu 2001. Toiminta on valtakunnallista, ja voit nähdä sairaalaklovneja lasten osastoilla kaikissa yliopistollisissa sairaaloissa ja lisäksi muutamissa keskussairaaloissa. Sairaalaklovnit ovat ammatiltaan esiintyviä taiteilijoita, jotka ovat lisäksi käyneet läpi koulutuksen sairaalaympäristössä työskentelyyn. Sairaalaklovnit ovat vaitiolovelvollisia ja heillä on koulutus sairaalahygieniaan. 

Sairaalaklovnit