Sosiaalityöntekijät, Peijaksen sairaala
Asiasanat:- sosiaalityö
- terveyssosiaalityö
- Peijaksen sairaala
Peijaksen sairaalan sosiaalityöntekijämme antavat terveyssosiaalityön palveluja kaikille sairaalan osastojen ja poliklinikoiden potilaille.
Yhteystiedot
Vastaava sosiaalityöntekijä
Puhelin, Vastaava sosiaalityöntekijä: 050 427 9503Neurologian vuodeosasto N1, neurologian poliklinikka, palliatiivinen poliklinikka, tekonivelkirurgian vuodeosasto K2, kirurgian poliklinikka (ortopedia)
Puhelin, Neurologian vuodeosasto N1, neurologian poliklinikka, palliatiivinen poliklinikka, tekonivelkirurgian vuodeosasto K2, kirurgian poliklinikka (ortopedia) : 050 427 9503Yleissisätautien, kardiologian ja gastroenterologian poliklinikat, fysiatrian poliklinikka, reumapoliklinikka,päivystysvalvontaosasto
Puhelin, Yleissisätautien, kardiologian ja gastroenterologian poliklinikat, fysiatrian poliklinikka, reumapoliklinikka,päivystysvalvontaosasto : 050 427 9501Sisätautien vuodeosasto S2, urologian vuodeosasto K1, kirurgian poliklinikka (urologia), päiväosasto (hematologia), hematologian poliklinikka
Puhelin, Sisätautien vuodeosasto S2, urologian vuodeosasto K1, kirurgian poliklinikka (urologia), päiväosasto (hematologia), hematologian poliklinikka: 050 427 9502Keuhkosairauksien vuodeosasto S4K, päiväosasto (keuhkosairaudet), keuhkosairauksien poliklinikka, hengityshalvauspotilaiden hoito, päivystys (erikoissairaanhoito)
Puhelin, Keuhkosairauksien vuodeosasto S4K, päiväosasto (keuhkosairaudet), keuhkosairauksien poliklinikka, hengityshalvauspotilaiden hoito, päivystys (erikoissairaanhoito): 050 427 9500Sisätautien osasto S3, ortopedian vuodeosasto K3
Puhelin, Sisätautien osasto S3, ortopedian vuodeosasto K3: 050 428 6535Sosiaalityö sairaalassa on osa hoidon ja kuntoutuksesi kokonaisuutta. Sosiaalityöntekijän kanssa voit keskustella yksilölliseen elämäntilanteeseesi vaikuttavista asioista. Sosiaalityöntekijä tukee sinua, jotta saat oikea-aikaisesti sosiaalipalvelut ja -etuisuudet sairastumisen ja kuntoutuksen eri vaiheissa.
Tarjoamme apua mm. seuraavissa asioissa:
- sairauspäiväraha, kuntoutusraha, eläkkeet, vammaisetuudet
- ammatillinen kuntoutus, matkat ja lääkekulut, lasten etuudet
- lakisääteiset vakuutukset (työtapaturma, ammattitauti, liikennetapaturma)
- toimeentulo, asuminen
- vaikea sairaustilanne, vammautuminen, kuntoutumisen suunnittelu
- potilaan huoli ja elämäntilanne, lapsiperheiden tukeminen
- kriisitilanne ja psykososiaalinen tukeminen
- mielenterveys- ja päihdepalvelut
- rikosuhripalvelut
- ulkomaalaiset, paperittomat, kotikunta-asioihin liittyvät selvittelyt
- erityistä tukea tarvitsevan henkilön tuen tarpeesta ilmoittaminen
- edunvalvonta-asiat
- muutoksenhaku ja valitustilanteet
Sosiaalityöntekijä tekee tarvittaessa yhteistyötä eri toimijoiden kanssa. Terveyssosiaalityön palvelut ovat kaikkien potilaiden, perheiden ja läheisten saatavilla ja ovat luottamuksellisia ja maksuttomia. Yhteyden sosiaalityöntekijään saat joko puhelimitse tai hoitohenkilökunnan kautta.
Jokaiselle osastolle ja poliklinikalle on nimetty sosiaalityöntekijä, joka on tavoitettavissa arkipäivisin virka-aikana. Voit olla yhteydessä sosiaalityöntekijään itse tai sen voi tehdä läheisesi tai sinua hoitava hoitohenkilökunta.
Potilaspalvelu Maisa (opens in new window, links to another website)
Meillä voit asioida sähköisesti kirjautumalla Maisa-potilaspalveluun. Kun hoitosuhteesi alkaa, saat tarkemmat tiedot siitä, mitkä Maisan palvelut ovat käytössäsi. Näitä ovat muun muassa ajanvaraukset ja ennakkokyselyt.

Opas potilaalle
Opas potilaalle -sivulta löydät vastauksia yleisimpiin kysymyksiin ennen hoitoa, hoidossa ollessasi ja hoidon jälkeisenä aikana.
