Siirry pääsisältöön

Meilahden tornisairaala

Haartmaninkatu 4, Helsinki
Infopiste:
09 471 72432
Vaihde:
09 4711

Meilahden tornisairaala on osa HUS Helsingin yliopistollista sairaalaa. Sairaalassa hoidamme sydän- ja thoraxkirurgian, verisuonikirurgian, vatsaelinkirurgian ja neurologian erikoisalojen potilaita.

Kulku Meilahden yhteispäivystykseen 8.1.2024 alkaen Siltasairaalan Paciuksenkadun puoleisen sisäänkäynnin (Paciuksenkatu 3) kautta.

Meilahden yhteispäivystys

Meilahden tornisairaalaan on valtakunnallisesti keskitetty kaikki aikuispotilaiden elinsiirrot.

Tornisairaalan neurologia vastaa myös aivohalvauksen liuotushoidon telelääketieteestä maanlaajuisesti.

Meilahden tornisairaalassa on useiden erikoisalojen poliklinikoita sekä tutkimusta ja hoitoa tukevia toimintoja kuten laboratorio- ja kuvantamispalvelut, fysioterapiayksikkö ja neurologian kuntoutustutkimusyksikkö.

Toimimme tiiviissä yhteistyössä viereisen Meilahden kolmiosairaalan kanssa ja sairaaloilla on yhteinen pääsisäänkäynti. Meilahden tornisairaalan tunnus on iso, turkoosi M-kirjain, joka on näkyvillä sisääntuloaulassa. Osastot on merkitty M-kirjaimella ja kerroksen numerolla, esimerkiksi M6 tarkoittaa neurologian osastoa, joka sijaitsee 6. kerroksessa.

Meilahden tornisairaalan kahvila

Meilahden tornisairaalan kahvila sijaitsee sairaalan tuloaulassa 3. kerroksessa.

Katso kahvilan aukioloajat ja yhteystiedot

OLKA-toiminta sairaalassa

OLKA® on koordinoitua järjestö- ja vapaaehtoistoimintaa sairaalassa. Toiminnan tavoitteena on tarjota potilaille ja heidän läheisilleen kiireetöntä kohtaamista sekä antaa tukea sairauteen sopeutumisessa. OLKA toteutetaan HUSin ja HyTe ry:n yhteistyönä.

Lue lisää sairaalan OLKA-toiminnasta

Toimipisteet

Sydänkirurgian teho-osasto M2A, Meilahden tornisairaala

Meilahden tornisairaalan sydänkirurgian teho-osastolla hoidamme sydänleikkaus- ja rintakehän alueen suurten verisuonten leikkauksissa olleita potilaita.

Sydänkirurgian osasto M10, Meilahden tornisairaala

Meilahden tornisairaalan sydänkirurgian vuodeosastolla hoidamme sydänleikkauspotilaita sekä sydän- ja keuhkonsiirtopotilaita.

Sydänvalvonta CCU, Meilahden tornisairaala

Meilahden tornisairaalan Sydänvalvonta (CCU) on valvontaosasto, jossa teemme tehostettua elintoimintojen valvontaa akuutin sydänsairauden, kuten…

Kardiologian osasto ja valvonta, Meilahden tornisairaala

Osastollamme Meilahden tornisairaalassa tutkimme ja hoidamme vaativaa erikoissairaanhoitoa tarvitsevia sydänpotilaita.

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi!

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.