Sosiaalinen vastuu
Sosiaalinen vastuu on välittämistä henkilöstöstämme, potilaistamme ja heidän omaisistaan sekä koko yhteiskunnasta.

Haluamme pitää huolta henkilöstömme työhyvinvoinnista, työterveydestä ja -turvallisuudesta, osaamisesta sekä tasa-arvoisesta kohtelusta, sillä motivoitunut, jatkuvasti kehittyvä ja työssään viihtyvä henkilöstö on tärkein voimavaramme.
Haluamme, että potilaat pääsevät hoitoon silloin, kun he hoitoa tarvitsevat ja jokaista potilasta kohdellaan yhdenvertaisen hyvin.
Käymme jatkuvaa vuoropuhelua eri sidosryhmiemme kanssa, jotta voimme kantaa sosiaalisen vastuumme mahdollisimman hyvin. Tunnistamme, että valinnoillamme on laajasti vaikutusta eri ihmisryhmille ja yhteisöille.
Vastuullisuusohjelmamme vuosille 2021–2022 sisältää seuraavat konkreettiset toimenpiteet, joilla edistämme sosiaalista vastuuta:
Asiakaskokemuksen kehittäminen
Suositteluindeksi NPS (Net Promoter Score) mittaa asiakkaan suositteluhalukkuutta ja tyytyväisyyttä yhden kysymyksen avulla: Kuinka todennäköisesti suosittelisit palvelua / tuotetta kaverillesi tai kollegallesi?
Tavoitteena on, että NPS-luku olisi hoidollisissa yksiköissämme 70 ja päivystysyksiköissämme 50 (asteikko -100 – 100). Mittari tulee kattamaan jatkossa myös uudet hoitomuodot eli digihoitopolut ja nettiterapiat.
Esimiestyön kehittäminen ja osaamisen kasvattaminen
Kunnianhimoinen tavoitteemme on, että jokaisen yksikön henkilökunnasta vähintään 90 % vastaa myönteisesti kysymykseen ”Olen tyytyväinen esimieheni ja työyksikköni johtamiseen” seuraavassa työolobarometrissamme.
Tulemmekin panostamaan johtamistyön laatuun sekä tekemään esimiestyötä tukevia toimenpiteitä niin HR:ssä kuin linjajohdossakin.
Osatyökykyisten työllistäminen
Tavoitteenamme on pitkäjänteinen toiminta, jonka alkuvaiheessa työllistämme kymmenen osatyökykyistä tai vaikeassa työllistymistilanteessa olevaa.
Vastuullisuustyöstämme voit lukea myös vuosikertomuksestamme.