Siirry pääsisältöön

Kliinisen genetiikan yksikkö

Asiasanat:
  • iho- ja allergiasairaala
  • perinnöllisyyslääketiede
  • genetiikka

Aukioloajat ja yhteystiedot

Käyntiosoite

Iho- ja allergiasairaala, B-porras, 5. krs
Meilahdentie 2
Helsinki

Postiosoite

PL160/1
00029 HUS

Palveluajat

ma–to 9.00–10.00, 13.00–14.00

Kliinisen genetiikan yksikön vastaanottomme sijaitsee Iho- ja allergiasairaalassa. Vastaanotolla tutkimme potilaita, joilla epäillään perinnöllistä sairautta, selvitämme sairauksien periytymistä suvussa ja annamme neuvontaa.

Vastaanotollemme tulet pääasiassa lähetteen perusteella. Tietyissä tapauksissa voit ottaa suoraan yhteyttä meihin. Hoidamme lapsia ja aikuisia.

Lääkäri saattaa ehdottaa kromosomi- tai geenitutkimuksia, jotka teemme yleensä verinäytteistä.

Usein kysytyistä kysymyksistä saat lisätietoa vastaanottokäyntiin valmistautumisesta ja siitä, mitä käynnillä tapahtuu. Kysymykset on jaoteltu sen mukaan, mistä syystä olet hakeutunut hoitoon.

Perinnöllisyyslääkärimme tekevät tarvittaessa myös osastokonsultaatioita. HUSin Naistenklinikan sikiötutkimusyksikössä työskentelee myös Kliinisen genetiikan yksikön perinnöllisyyslääkäri yhteistyössä perinatologien kanssa.

Saapuminen vastaanotollemme

Yksikkömme sijaitsee Iho- ja allergiasairaalan 5. kerroksessa. Saavuthan paikalle poliklinikan odotustilaan 15 minuuttia ennen varattua aikaasi. Ilmoittautumisen yhteydessä tarkistamme henkilötietosi. Ota mukaasi vastaanotolle Kela-kortti ja henkilöllisyystodistus sekä lapsipotilaiden neuvolakortti.

Varaa aikaa 1–2 tuntia poliklinikalla käyntiin ja siihen mahdollisesti liittyviin tutkimuksiin.

Jos sinua on pyydetty tai pyydetään antamaan verinäyte geenitutkimusta varten, voit käydä missä tahansa HUSLABin näytteenottopisteessä. Paastoa ei tarvita, ja voit joko varata ajan etukäteen tai mennä laboratorioon ilman ajanvarausta.


Aikojen peruutukset

Ellet voi saapua sinulle varattuna aikana, pyydämme ilmoittamaan siitä puhelimitse mahdollisimman pian tai viimeistään viikkoa ennen vastaanottoaikaa. Varatun ajan voit siirtää vain yhden kerran perustellusta syystä.

Lapsipotilaat

Oman syövän tai suvun syöpien vuoksi arvioon hakeutuvat

Jonotat aikaa Kliinisen genetiikan yksikköön joko itselläsi todetun tai suvussa esiintyvien syöpätapausten vuoksi. Alla on usein esitettyjä kysymyksiä potilailta, joiden kohdalla on toivottu arviota perinnöllisen syöpäalttiuden mahdollisuudesta

Aikuispotilaat, muut kuin syöpään liittyvät kysymykset

Raskauden aikana hoitoon hakeutuvat

Meneillään olevaan raskauteen liittyvää perinnöllisyysneuvontaa annamme Sikiölääketieteen keskuksessa, joka toimii HUS Naistenklinikan yhteydessä. Yksikössä on perinnöllisyyslääkäri paikalla päivittäin.

Sairaalat

Palvelut

Perinnöllisyysneuvonta

Annamme perinnöllisyysneuvontaa ja järjestämme siihen liittyviä tutkimuksia Iho- ja allergiasairaalassa sijaitsevassa Kliinisen genetiikan yksikössä.