Siirry pääsisältöön

Harvinaissairauksien yksikkö

Aukioloajat ja yhteystiedot

Käyntiosoite

Majakka, G-talo
Stenbäckinkatu 11
Helsinki

Postiosoite

PL 281
HUS 00029

HUSin Harvinaissairauksien yksikössä edistämme harvinaissairauksien diagnostiikkaa, seurantaa ja hoitoa.

 Tehtävänämme on organisoida harvinaissairauksien hoitoa siten, että se on mahdollisimman kattavaa ja tasalaatuista koko HUSin alueella. 

Harvinaissairautta sairastavia potilaita hoidetaan HUSissa eri sairaaloissa, erikoisaloilla ja yksiköissä. Autamme tarvittaessa lapsi- ja aikuispotilaiden oikean hoitopaikan ja -tahon selvittämisessä. Yksiköllämme ei ole omaa vastaanottotoimintaa. 

Jos potilaalla on hyvin harvinaisia oire- tai löydöskokonaisuuksia ilman diagnoosia ja jos kyseessä ei vaikuttaisi olevan puhtaasti toiminnallinen oirekokonaisuus, voi yksikköämme konsultoida. Arvioimme lähetteen ja ohjaamme sen parhaiten oirekuvaan sopivalle asiantuntijallemme.

Teemme yhteistyötä muiden yliopistosairaaloiden, EU-tason harvinaissairauksien osaamisverkostojen sekä potilasjärjestöjen kanssa. Keskeisiä yhteistyötahojamme ovat myös sosiaali- ja terveysministeriön kansallinen harvinaisten sairauksien työryhmä, Kela sekä kuntien sosiaalitoimet. 

Edistämme harvinaissairauksien tutkimusta ja koulutusta sekä uusien diagnostiikkamenetelmien käyttöönottoa.

Sairaalat

Uusi lastensairaala

Uusi lastensairaala on Suomen suurin lasten vaativaan erikoissairaanhoitoon keskittynyt sairaala. Hoidamme potilaita kaikkialta Suomesta, vastasyntyneistä 15-vuotiaisiin.

Palvelut

Harvinaiset sairaudet

Tunnistamme ja hoidamme HUSissa harvinaissairauksia.

Palvelut

Paula Juvonen

Sairaanhoitaja

Harvinaissairauksien yksikkö, Uusi lastensairaala

Mikko Seppänen

Osastonylilääkäri

Lasten ja nuorten sairaudet