Siirry pääsisältöön

Äidin lääkeneuvonta - Teratologinen tietopalvelu

Asiasanat:
  • äidin lääkeneuvonta

Aukioloajat ja yhteystiedot

Palveluajat

ma–pe 9.00–13.00

Annamme tietoa hedelmällisyyteen, raskauteen ja sikiön kehitykseen haitallisesti vaikuttavista lääkkeistä ja muista ulkoisista tekijöistä. Meiltä saat myös neuvontaa imetyksen aikaista lääkitystä koskevissa kysymyksissä. Voit ottaa meihin yhteyttä jo raskauden suunnitteluvaiheessa.

Emme puutu äidin, raskauden tai lapsen hoitoon, emmekä määrää lääkkeitä. Palvelun ollessa suljettuna otathan yhteyttä omaan neuvolaan tai äitiyspoliklinikkaan. Jos asiasi koskee työssä tapahtuvaan altistumiseen ja sen riskeihin, otathan ensisijaisesti yhteyttä omaan työterveydenhuoltoosi.

Meihin voivat olla yhteydessä myös terveydenhuollon ammattihenkilöt, apteekit ja viranomaiset sekä tiedotusvälineet. Terveydenhoitohenkilökunta voi tarvittaessa ottaa yhteyttä potilaita koskevissa kysymyksissä myös sähköpostitse osoitteessa: @email. Huom! Kesälomien vuoksi emme pysty vastaamaan sähköpostikyselyihin 25.6.-15.8. välisenä aikana. Emme vastaa sähköpostitse yleisöltä tuleviin kyselyihin.

Jos et löydä vastausta kysymykseesi täältä, voit olla meihin yhteydessä joko puhelimitse tai chatin kautta.

Ajankohtaista: Uutta psykoosilääkkeistä raskauden aikana

Uutta tutkimustietoa Suomesta psykoosilääkkeiden turvallisuudesta raskauden aikana. Artikkeliin pääset tästä.

Ajankohtaista: Siitepölyallergia

Siitepölykausi on pyörähtänyt käyntiin ja moni siitepölyallergiasta kärsivä oireilee jo. Onneksi allergiaoireista ei tarvitse kärsiä raskauden tai imetyksen aikana. Lue lisää miten allergiaoireita voi helpottaa Allergia ja astma – sivulta.

Ajankohtaista: Koronavirusrokote ja raskaus

Koronavirusrokotteet hyödyntävät uutta rokoteteknologiaa, josta ei vielä ole kokemusta raskaana olevilla. Jo käytössä olevia muita rokotuksia pidetään yleensä turvallisina raskauden aikana, jos ne eivät sisällä eläviä taudinaiheuttajia. Lue lisää Lääkkeet ja rokotteet -sivulta.