Siirry pääsisältöön

Äidin lääkeneuvonta - Teratologinen tietopalvelu

Asiasanat:
  • äidin lääkeneuvonta

Aukioloajat ja yhteystiedot

Palveluajat

ma–pe 9.00–13.00

Annamme tietoa hedelmällisyyteen, raskauteen ja sikiön kehitykseen haitallisesti vaikuttavista lääkkeistä ja muista ulkoisista tekijöistä. Meiltä saat myös neuvontaa imetyksen aikaista lääkitystä koskevissa kysymyksissä. Voit ottaa meihin yhteyttä jo raskauden suunnitteluvaiheessa.

Emme puutu äidin, raskauden tai lapsen hoitoon, emmekä määrää lääkkeitä. Palvelun ollessa suljettuna otathan yhteyttä omaan neuvolaan tai äitiyspoliklinikkaan. Jos asiasi koskee työssä tapahtuvaan altistumiseen ja sen riskeihin, otathan ensisijaisesti yhteyttä omaan työterveydenhuoltoosi.

Meihin voivat olla yhteydessä myös terveydenhuollon ammattihenkilöt, apteekit ja viranomaiset sekä tiedotusvälineet. Terveydenhoitohenkilökunta voi tarvittaessa ottaa yhteyttä potilaita koskevissa kysymyksissä myös sähköpostitse osoitteessa: xbafhygnngvbg.grengbybtvara@uhf.svif.suh@nenigolotaret.toitaatlusnok

Jos et löydä vastausta kysymykseesi täältä, voit olla meihin yhteydessä joko puhelimitse tai chatin kautta.

Ajankohtaista: Uutta psykoosilääkkeistä raskauden aikana

Uutta tutkimustietoa Suomesta psykoosilääkkeiden turvallisuudesta raskauden aikana. Artikkeliin pääset tästä.

Ajankohtaista: Koronavirusrokote ja raskaus

Raskaana olevien koronarokottamisesta on kertynyt tutkimustietoa tuhansista raskauksista. Tutkimustieto ja käytännön kokemus eivät ole viitanneet haittoihin. Maailmalla raskaana olevia on rokotettu paljon.  Tuoreen tutkimuksen mukaan koronaviruksen deltamuunnos lisää erityisesti raskaana olevien riskiä sairastua keskivaikeaan tai vaikeaan tautimuotoon. Tämä puoltaa raskaana olevien rokottautumista koronavirusta vastaan.