Siirry pääsisältöön

Ammattilaiselle

Kemikaalit- tietoa maahantuojille ja valmistajille

Maahantuojien on ilmoitettava Myrkytystietokeskukselle tiedot Suomen markkinoilla olevista seoksista, jotka on luokiteltu vaaralliseksi terveydelle aiheutuvien tai fysikaalisten vaikutusten perusteella.

Maahantuojien on ilmoitettava Myrkytystietokeskukselle tiedot Suomen markkinoilla olevista seoksista, jotka on luokiteltu vaaralliseksi terveydelle aiheutuvien tai fysikaalisten vaikutusten perusteella ((EY) N:o 1272/2008 (CLP1) 45 artikla ja liite VIII). Ilmoitukset tehdään Euroopan kemikaaliviraston (ECHA) ylläpitämän ilmoitusportaalin kautta.

Maahantuojat voivat maksutta lisätä Myrkytystietokeskuksen puhelinnumeron hätätilanteiden yhteystiedoiksi niiden Suomessa markkinoilla olevien seosten pakkauksiin ja käyttöturvallisuustiedotteisiin, joista on tehty ilmoitus Myrkytystietokeskukselle. Tiedot tuotteista, joita ei ole luokiteltu vaarallisiksi terveydelle aiheutuvien tai fyysisten ominaisuuksien perusteella, voidaan ilmoittaa ECHA:n ilmoitusportaalin kautta samaan tapaan kuin vaarallisiksi luokitellut tuotteet.

 

Myrkytystietokeskuksen yhteystiedot:

ma–su 0.00–24.00

puhelin:0800 147 111, maksuton

puhelin: 09 471 977, normaalihintainen puhelu

 

Yritysten on tehtävä kemikaali-ilmoitus Turvallisuus- ja kemikaalivirastolle (Tukes) Suomen markkinoille saattamistaan kemikaaleista, jos ne on luokiteltu CLP-asetuksen mukaan tai jos luokittelematon kemikaali sisältää vaarallisia ainesosia tai ainetta, jolla on työperäisen altistumisen raja-arvo. Katso lisätietoja kemikaalitietojen ilmoittamisesta Tukesin internetsivuilta.

 

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi! Kerro halutessasi, kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Kerro halutessasi, miten olemme onnistuneet tai kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita palautteesi allaolevaan kenttään.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.