Siirry pääsisältöön

Edenneen Parkinsonin taudin hoito

Asiasanat:
  • neurologia
  • Parkinsonin tauti

Voimme harkita syväaivostimulaatio- sekä levodopa- ja apomorfiini-infuusiohoitoja edenneen Parkinsonin taudin motorisiin tilanvaihteluihin, jos lääkehoidosta ei ole enää riittävää apua.

Hoitoa varten tarvitset lähetteen, jonka liikehäiriösairauksiin erikoistunut neurologi arvioi neurologian poliklinikallamme. Kajoavat hoidot eli elimistön sisälle ulottuvat toimenpiteet tai leikkaushoito eivät ole sopivia, jos sinulla vaikea dementia tai vaikea psykoosi. Edellytys hoidolle on edes lyhytkestoinen vaste levodopa-lääkeaineelle. Ainoa poikkeus tästä on lääkkeille reagoimaton vapina, johon syväaivo-stimulaatiohoidolla saadaan yleensä hyvä vaste.

Vastaanotollamme liikehäiriösairauksiin erikoistunut neurologi keskustelee kanssasi oireistasi sekä terveydentilastasi. Hoitomuodon valinnassa huomioimme toivomuksesi, mutta päätöksen tekee neurologi. Hoitopäätöksen varmistamme aina jatkotutkimuksilla. Esimerkiksi levodopa-testillä voimme arvioida vastetta hoidolle.

Toteutamme edenneen Parkinsonin taudin kajoavat hoidot kansainvälisten kriteereiden mukaisesti.

Olemme edelläkävijä edenneen Parkinsonin taudin hoidossa ja liikehäiriösairauksien hoitoyksikkömme on Suomen suurin. Meillä on tehty ensimmäisenä Suomessa:

  • 1995 syväaivostimulaatio-operaatio
  • 2005 levodopainfuusiohoidon testi
  • 2006 moderni syväaivostimulaation hoitopolku
  • 2017 uuden suuntaavan elektrodin käyttö syväaivostimulaatiossa
  • 2017 apomorfiini-infuusiohoito.
Toimipisteet

Neurologian poliklinikka, Meilahden tornisairaala

Meilahden tornisairaalan neurologian poliklinikalla hoidamme neurologisia potilaita.

Feedback

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi! Kerro halutessasi, kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Kerro halutessasi, miten olemme onnistuneet tai kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita palautteesi allaolevaan kenttään.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.