Siirry pääsisältöön

Lasten infektiot

Asiasanat:
  • lastentaudit
  • lasten infektiot

Hoidamme HUSissa kaikkia lasten infektiosairauksia.

Lääkäri ja vauva

Yleisimpiä lasten infektioita ovat erilaiset hengitystieinfektiot (ahtauttava keuhkoputkentulehdus, kurkunpäätulehdus ja keuhkokuume) sekä suolistoinfektiot. Lisäksi hoidamme lapsia, joilla on joku perussairaus, joka altistaa heidät infektioille tai joiden infektioiden hoito on vaativaa. Uuteen lastensairaalaan on keskitetty tavallisten infektioiden lisäksi vaikeampien infektioiden, kuten tuberkuloosin, vaikeiden keuhkojen infektioiden ja keskushermostoinfektioiden hoito sekä imuunipuutteisten potilaiden infektioiden hoito. 

Hoidamme lasten infektioita tavallisimmin päivystyksessä, jossa voimme seurata lasta tarvittaessa vuorokauden. Vuodeosastoilla hoitamamme infektiopotilaat ovat useimmiten pieniä, alle 3-vuotiaita, lapsia.  

Hoidamme lasten infektioita tyypillisesti suoneen annettavilla antibiootti- ja nestehoidoilla sekä astman vuoksi annettavilla hengitettävillä astmalääkkeillä. Tehovalvonnassa hoidamme vaativia infektiopotilaita, jotka tarvitsevat hengitystukea ja vaativia suonensisäisiä hoitoja.

Toimipisteet

Vuodeosasto Tähti, Uusi lastensairaala

Vuodeosasto Tähdessä hoidamme lastentauteja sairastavia potilaita ja kirurgisia potilaita.

Lasten ja nuorten poliklinikat, Hyvinkään sairaala

Hyvinkään sairaalan lasten ja nuorten poliklinikoilla hoidamme laaja-alaisia lastentautien, lastenneurologian sekä lastenkirurgian erikoisalojen…

Lasten päivystys, Jorvin sairaala

Jorvin sairaalan Lasten yhteispäivystyksessä hoidamme alle 16-vuotiaita potilaita.

Lasten päivystys, Uusi lastensairaala

Uuden lastensairaalan yhteispäivystyksessä hoidamme alle 16-vuotiaita potilaita kaikilta erikoisaloilta.