Siirry pääsisältöön

Käyttäytymisen säätelyn häiriöt lapsilla

Asiasanat:
  • lastenpsykiatria

Hoidamme HUSissa lasten käyttäytymisen säätelyn häiriöitä.

Käyttäytymisen säätelyn häiriöt

Uhmakkuus- ja käytöshäiriöt ovat yleisimpiä lastenpsykiatrisia häiriöitä. Ne ovat monimuotoisia häiriöitä, joiden pääoireena on pitkäkestoinen (6 kuukautta tai enemmän) ikätasosta poikkeava uhmakas, aggressiivinen tai epäsosiaalinen käytös, joka aiheuttaa ongelmia iänmukaisissa sosiaalisissa suhteissa ja suoriutumisessa. 

Uhmakkuus- ja käytöshäiriöitä ei voida selittää millään yksittäisellä tekijällä. Häiriöt ovat pojilla yleisempiä kuin tytöillä. 

Käytöshäiriöihin liittyy usein kehityksellisiä ongelmia, kuten oppimishäiriöitä ja puheen ja kielen kehityshäiriöitä sekä oheissairastavuutta, kuten ADHD.

Selvitämme yhdessä lapsen ja koko perheenne tilannetta ja huomioimme myös päiväkoti- ja kouluympäristön. Parhaita tuloksia saamme vanhemmuustaito-ohjauksella, jossa tuemme perheensisäistä myönteistä suhdetta, vahvistamme lapsen positiivista käytöstä ja sammutamme epätoivottua käytöstä.

Käyttäytymisen säätelyn häiriöitä hoidetaan ensijaisesti kouluterveydenhuollossa, koulun oppilashuollossa tai terveyskeskuksessa. Teemme HUSissa tarvittaessa diagnostisia tutkimuksia.

Toimipisteet

Lastenpsykiatrian tutkimus-, akuutti- ja konsultaatioyksikkö, Pohjoinen

Lastenpsykiatrian tutkimus-, akuutti- ja konsultaatioyksikössä hoidamme 5–12-vuotiaita lapsia, joilla on vakava ahdistus, masennus, käyttäytymisen säätelyn…

Lastenpsykiatrian tutkimus-, akuutti- ja konsultaatioyksikkö, Itäinen

Lastenpsykiatrian tutkimus-, akuutti- ja konsultaatioyksikössä hoidamme ja tutkimme 5–12-vuotiaita lapsia, joilla on vakavia käyttäytymisen säätelyn…

Lastenpsykiatrian tutkimus-, akuutti- ja konsultaatioyksikkö, Läntinen

Hoidamme Lastenpsykiatrian tutkimus-, akuutti- ja konsultaatioyksikössä Espoossa, Kauniaisissa ja Kirkkonummella asuvia 6–12-vuotiaita lapsia, joilla on…

Lastenpsykiatrian tutkimus-, akuutti- ja konsultaatioyksikkö, Keskinen

Lastenpsykiatrian tutkimus-, akuutti- ja konsultaatioyksikössä vastaamme 6–12-vuotiaiden lasten tutkimuksesta kiireellisestä hoidosta ja konsultaatioista.

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi!

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.