Siirry pääsisältöön

Silmätaudit

Silmätaudeilla diagnosoimme ja hoidamme silmän sairauksia sekä määritämme ja korjaamme taittovikoja. Hoidamme kaikenikäisiä potilaita vastasyntyneistä keskosisita seniorikansalaisiin.

Toimimme silmätaudeilla polikliinisesti eri hoito- ja tutkimusyksiköissä sekä kolmella vuodeosastolla, jolla hoidamme leikkaus- ja toimenpidepotilaita. Leikkaustoimintamme on pääosin päiväkirurgista, jolloin kotiudut yleensä toimenpidepäivän aikana. Hoidamme harvinaisia silmäsairauksia keskitetysti kaikkialta Suomesta.

Päivystyksellisesti hoidettavat silmäsairaudet

HYKS-alueen silmätautien päivystys toimii Silmä-korvasairaalassa. Päivystyksellisesti hoidamme esimerkiksi silmän lävistäviä vammoja, tiettyjä silmätulehduksia ja erilaisia näköhäiriöitä.

Hoitoomme tullaan pääsääntöisesti lähetteellä, jolloin lähettävä lääkäri konsultoi päivystävää lääkäriämme etukäteen. Vain todelliset hätätapaukset, kuten silmän lävistävät vammat, hoidamme ilman lähetettä.

Hoitopaikat HUSin alueella

HYKS-alueella toimintamme sijoittuu fyysisesti viiteen paikkaan: Helsingissä Silmä-korvasairaalaan, Ortonille (Ruskeasuo) ja Rubik-kiinteistöön Pasilaan. Helsingin lisäksi toimintaamme on Lohjan sairaalassa ja Porvoon sairaalassa.

Silmätautien toiminnasta suurin osa tapahtuu Silmä-korvasairaalassa. Polikliinista ja leikkaustoimintaa on lisäksi Lohjan ja Porvoon sairaaloissa.

Silmäsairaudet

Täältä löydät yliopistosairaaloiden tuottamaa luotettavaa tietoa silmäsairauksista

Tästä silmäsairauksien terveyskylään (link to a different website)

Toimipisteet

Silmätautien päivystyspoliklinikka

Päivystyspoliklinikalla tutkimme ja hoidamme kaikenikäisiä potilaita, joilla on päivystysluonteista erikoissairaanhoitoa vaativa silmävaiva, vamma tai…

Silmätautien ajanvarauspoliklinikka

Silmätautien ajanvarauspoliklinikkamme toimii lähete- ja jälkitarkastuspoliklinikkana.

Lastenyksikkö

Silmätautien Lastenyksikössä hoidamme sekä poliklinikalle että silmätautien päiväkirurgisiin toimenpiteisiin tulevia lapsipotilaita. Pääset meille hoitoon…

Silmätautien kaihiyksikkö

Silmätautien kaihiyksikkömme sijaitsee Silmä-korvasairaalassa.