Siirry pääsisältöön

Silmätaudit

Asiasanat:
  • silmäsairaudet
  • silmätaudit
  • Silmä-korvasairaala

Silmätaudeilla diagnosoimme ja hoidamme silmän sairauksia sekä määritämme ja korjaamme taittovikoja. Hoidamme kaikenikäisiä potilaita vastasyntyneistä keskosisita seniorikansalaisiin.

Silmätutkimus

Toimimme silmätaudeilla polikliinisesti eri hoito- ja tutkimusyksiköissä sekä kolmella vuodeosastolla, jolla hoidamme leikkaus- ja toimenpidepotilaita. Leikkaustoimintamme on pääosin päiväkirurgista, jolloin kotiudut yleensä toimenpidepäivän aikana. Hoidamme harvinaisia silmäsairauksia keskitetysti kaikkialta Suomesta.

Päivystyksellisesti hoidettavat silmäsairaudet

HYKS-alueen silmätautien päivystys toimii Silmä-korvasairaalassa. Päivystyksellisesti hoidamme esimerkiksi silmän lävistäviä vammoja, tiettyjä silmätulehduksia ja erilaisia näköhäiriöitä.

Hoitoomme tullaan pääsääntöisesti lähetteellä, jolloin lähettävä lääkäri konsultoi päivystävää lääkäriämme etukäteen. Vain todelliset hätätapaukset, kuten silmän lävistävät vammat, hoidamme ilman lähetettä.

Hoitopaikat HUSin alueella

HYKS-alueella toimintamme sijoittuu fyysisesti viiteen paikkaan: Helsingissä Silmä-korvasairaalaan, Ortonille (Ruskeasuo) ja Rubik-kiinteistöön Pasilaan. Helsingin lisäksi toimintaamme on Lohjan sairaalassa ja Porvoon sairaalassa.

Silmätautien toiminnasta suurin osa tapahtuu Silmä-korvasairaalassa. Polikliinista ja leikkaustoimintaa on lisäksi Lohjan ja Porvoon sairaaloissa.

Toimipisteet

Silmätautien päivystyspoliklinikka, Silmä-korvasairaala

Päivystyspoliklinikalla tutkimme ja hoidamme kaikenikäisiä erikoissairaanhoitoa vaativia potilaita. Tarvitset hoitoon lääkärin päivystyslähetteen.

Lastenyksikkö, Silmä-korvasairaala

Silmä-korvasairaalan silmätautien lastenyksikössä hoidamme sekä poliklinikalle että silmätautien päiväkirurgisiin toimenpiteisiin tulevia lapsipotilaita…

Silmätautien kaihiyksikkö, Silmä-korvasairaala

Silmätautien kaihiyksikkömme sijaitsee Silmä-korvasairaalassa.

Verkkokalvokirurgian yksikkö, Silmä-korvasairaala

Verkkokalvokirurgian yksikkö on päivystyspoliklinikan lisäksi Silmä-korvasairaalan ainoa jatkuvasti avoinna oleva yksikkö.