Siirry pääsisältöön

Silmätaudit

Asiasanat:
  • silmäsairaudet
  • silmätaudit
  • Silmä-korvasairaala

Silmätaudeilla diagnosoimme ja hoidamme silmän sairauksia sekä määritämme ja korjaamme taittovikoja. Hoidamme kaikenikäisiä potilaita vastasyntyneistä keskosista seniorikansalaisiin.

Leikkaustilanne

Toimimme silmätaudeilla polikliinisesti eri hoito- ja tutkimusyksiköissä sekä kolmella vuodeosastolla, jolla hoidamme leikkaus- ja toimenpidepotilaita. Leikkaustoimintamme on pääosin päiväkirurgista, jolloin kotiudut yleensä toimenpidepäivän aikana. Hoidamme harvinaisia silmäsairauksia keskitetysti kaikkialta Suomesta.

Päivystyksellisesti hoidettavat silmäsairaudet

Uudenmaan alueen silmätautien päivystys toimii Silmä-korvasairaalassa. Päivystyksellisesti hoidamme esimerkiksi silmän lävistäviä vammoja, tiettyjä silmätulehduksia ja erilaisia näköhäiriöitä.

Hoitoomme tullaan pääsääntöisesti lähetteellä, jolloin lähettävä lääkäri konsultoi päivystävää lääkäriämme etukäteen. Vain todelliset hätätapaukset, kuten silmän lävistävät vammat, hoidamme ilman lähetettä.

Hoitopaikat HUSin alueella

Uudenmaan alueella toimintamme sijoittuu fyysisesti kuuteen paikkaan: Helsingissä Silmä-korvasairaalaan, Suu- ja hammaskeskukseen, Ruskeasuolle ja Pasilaan. Helsingin lisäksi toimintaamme on Lohjan sairaalassa ja Porvoon sairaalassa.

Silmätautien toiminnasta suurin osa tapahtuu Silmä-korvasairaalassa. Polikliinista ja leikkaustoimintaa on lisäksi Lohjan ja Porvoon sairaaloissa.

Toimipisteet

Silmätautien päivystyspoliklinikka, Silmä-korvasairaala

Päivystyspoliklinikalla tutkimme ja hoidamme kaikenikäisiä erikoissairaanhoitoa vaativia potilaita. Ennen päivystykseen hakeutumista soita Päivystysapuun…

Lastenyksikkö, Silmä-korvasairaala

Silmä-korvasairaalan silmätautien lastenyksikössä hoidamme sekä poliklinikalle että silmätautien päiväkirurgisiin toimenpiteisiin tulevia lapsipotilaita…

Silmätautien kaihiyksikkö, Silmä-korvasairaala

Silmätautien kaihiyksikkömme sijaitsee Silmä-korvasairaalassa.

Verkkokalvokirurgian yksikkö, Silmä-korvasairaala

Verkkokalvokirurgian yksikkö on päivystyspoliklinikan lisäksi Silmä-korvasairaalan ainoa jatkuvasti avoinna oleva yksikkö.