Siirry pääsisältöön

Reumatologia

Asiasanat:
  • reumatologia
  • reuma
  • reumasairaudet

Reumatologiassa hoidamme ja diagnosoimme tuki- ja liikuntaelinten, sidekudoksen ja siihen rajoittuvien pehmytosakudosten sairauksia, kiputiloja ja toimintahäiriöitä. 

Selkärangan tutkimista reumatologiassa.

Reumatologisiin tautitiloihin kuuluvat mm. monenlaiset nivelten ja selkärangan tulehdukselliset ja kuluman aiheuttamat sairaudet, tuki- ja liikuntaelinten aineenvaihduntahäiriöt sekä eri elinten sidekudoksen, lihasten, luuston ja verisuonten tulehdussairaudet. 

Suomen suurimpaan reumayksikköömme kuuluvat Meilahden kolmiosairaalan, Jorvin ja Peijaksen reumapoliklinikat sekä 3–5-paikkainen reumaosasto. Suurin osa käynneistä tapahtuu poliklinikalla ja päiväsairaalassa. Työskentelemme tiimeissä, joihin kuuluu lääkärin lisäksi mm. reumahoitaja, toimintaterapeutti, kuntoutusohjaaja, sosiaalityöntekijä, fysioterapeutti ja jalkaterapeutti.

Teemme yhteistyötä perusterveydenhuollon kanssa. Lisäksi teemme laaja-alaista tutkimustyötä niin perustutkimuksen kuin kliinisen tutkimuksen alalla.  

Hoidamme

  • nivelreumaa, selkärankareumaa, psoriasikseen ja tulehdukselliseen suolistosairauteen liittyvää niveltulehdusta sekä reaktiivisia niveltulehduksia
  • lasten reumasairauksia aikuisiässä
  • systeemisiä sidekudossairauksia (esim. SLE, systeeminen skleroosi)
  • vaskuliitteja eli verisuonitulehduksia, kuten ohimovaltimon tulehdus
  • harvinaisia reumasairauksia, kuten sekamuotoinen systeeminen reumasairaus ja aikuisen Stillin tauti.

Ei-tulehduksellisten tuki- ja liikuntaelinkipujen ja sairauksien (esim. fibromyalgia) tutkimus ja hoito tapahtuu perusterveydenhuollossa. 
 

Toimipisteet

Reumatologian poliklinikka

Lohjan sairaalan reumatologian poliklinikalla keskitymme tulehduksellisesti aktiivisten sekä uusien niveltulehdusten hoitoon.

Osasto K4B infektiosairaudet ja reumatologia

Meilahden kolmiosairaalan infektiosairauksien ja reumatologian osastollamme hoidamme vaikeita ja äkillisiä infektiosairauksia. Osastolla hoidamme myös…

Sisätautien poliklinikka

Porvoon sairaalan sisätautien poliklinikalle tulet hoitoon lääkärin lähetteellä. Hoidamme poliklinikalla erilaisten sisätautien potilaita.

Reumatologian poliklinikka

Raaseporin sairaalan reumatologian poliklinikalla keskitymme tulehduksellisesti aktiivisten sekä uusien niveltulehdusten hoitoon.