Siirry pääsisältöön

Ammattilaiselle

HUS Ajoterveyden osaamiskeskus (Ajopoli)

HUS Ajoterveyden osaamiskeskuksessa (Ajopoli) tarjoamme lääkäreille konsultaatioapua, kun ajoterveyden arviointi ei ole mahdollista Trafin ajoterveysohjeiden perusteella tai edellyttää moniammatillisen ajoraadin kannanottoa.

Konsultaatiopalvelumme koskee molempien ajokorttiluokkien (RI, RII) ajolupaa ja ajoterveysvaatimusten täyttymisen arviointia. Pääasiallisesti palvelumme on tarkoitettu HUS-alueen lääkäreille, mutta tarvittaessa palvelemme myös valtakunnallisesti.

Käsittelemme tapaukset lähetteen tietojen ja lähettävän tahon tutkimusten perusteella. Konsultaation hinta riippuu käsittelyyn ja lausunnon laatimiseen vaadittavasta ajasta ja laajuudesta. Laadimme kirjallisen vastauksen lähettävälle lääkärille, joka tulkitsee konsultaatiovastauksen ja ratkaisuehdotuksen sekä selvittää ratkaisun tutkitulle ja tekee vaadittavat viranomaistoimenpiteet, mukaan lukien mahdolliset ilmoitukset poliisille.

Ajopolilla emme vastaa arvioiden uudelleenarvioinnista, jollekin erikoisalalle kuuluvasta ajoterveyden primaariarviosta (esim. erikoislääkärin normaali konsultaatio) tai ikäkausitarkastusten suorittamisesta ilman erityistä lääketieteellistä syytä. 

Lisäksi teemme liikennelääketieteen tutkimustyötä yhteistyössä Helsingin yliopiston, muiden korkeakoulujen ja esimerkiksi poliisin kanssa, annamme perus- ja jatkokoulutusta eri erikoisalojen lääkäreille sekä tuemme liikenneturvallisuustyötä tekevien viranomaisten koulutus- ja tutkimustyötä (esim. Trafi).

Feedback

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi! Kerro halutessasi, kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Kerro halutessasi, miten olemme onnistuneet tai kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita palautteesi allaolevaan kenttään.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.