Siirry pääsisältöön

Uutinen Julkaistu 16.5.2024 13.26

Monilla vastaanotoillamme voi ilmoittautua saapuneeksi Maisan sovelluksen avulla – Jo yli 75 % potilaistamme käyttää Maisaa

Asiasanat:
  • Maisa
  • silmätaudit
  • Tammisairaala

Monissa HUSin yksiköissä vastaanottokäynnille tuleva potilas voi ilmoittautua saapuneeksi Maisa-sovelluksessa.

Nainen katsoo puhelinta

Maisa on potilastietojärjestelmä Apotin digitaalinen asiointikanava, jossa voi hoitaa sekä omia sosiaali- että terveydenhuollon asioita oman ammattilaisen tai hoitotiimin kanssa ja tarvittaessa asioida valtuutuksella oman läheisen puolesta, myös mobiilisti. Jo yli 75 prosenttia HUSin potilaista käyttää Maisaa.

Tietyissä HUSin yksiköissä vastaanottokäynnille tuleva potilas voi ilmoittautua saapuneeksi Maisassa. Mobiili-ilmoittautuminen on mahdollista vastaanottokäynnille tuleville potilaille, joilla on Maisa käytössä. Kun vastaanottoon on aikaa 30 minuuttia, Maisan sovellus muistuttaa mahdollisuudesta ilmoittautua käynnille. Saapuneeksi napsauttamisen jälkeen potilas saa sovelluksessa vahvistuksen ilmoittautumisesta sekä reittiohjeet odotustilaan.

Maisassa ilmoittautuminen on helppoa

Maisan mobiili-ilmoittautuminen on otettu käyttöön monissa HUSin silmätautien yksiköissä. Käyttöönotolla valmistaudutaan rakenteilla olevaan Tammisairaalaan, joka avautuu toukokuussa 2025. Sairaalassa potilaita tulee ilmoittautumaan paljon kerralla.

Glaukoomayksikön henkilökunta ja potilaat ovat tyytyväisiä Maisan mobiili-ilmoittautumiseen. Maisa-ilmoittautuminen on perinteisten ilmoittautumistapojen rinnalla kätevä lisä uusintakäynnille tuleville potilaille.

“Olemme saaneet potilailtamme hyvää palautetta Maisan kautta ilmoittautumisesta. Jos osaa käyttää älypuhelinta ja Maisa on ladattu puhelimeen, ilmoittautuminen onnistuu oikein hyvin”, sanoo Glaukoomayksikön apulaisosastonhoitaja Kaisa Ratilainen.

Kaksi naista seisoo vierekkäin ilmoittautumisautomaatin vieressä
Glaukoomayksikön apulaisosastonhoitaja Kaisa Ratilainen ja optometristi Outi Saarikivi ovat saaneet potilailta hyvää palautetta Maisa-ilmoittautumisesta.

17.5.2024 vietetään Maisan nimipäivää. 

Lue lisää Maisasta osoitteesta www.maisa.fi.

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi!

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.