Siirry pääsisältöön

Mediatiedote Julkaistu 17.4.2024 07.15

Lapsetkin pääsevät etävastaanotolle – Uudenmaan Päivystysapu laajentaa palveluaan

Asiasanat:
  • Akuutti

Uudenmaan Päivystysavussa tarjotaan etävastaanottomahdollisuutta 19.4.2024 alkaen myös lasten sairauksiin. Lääkäri voi tavata lapsen ja hänen vanhempansa jatkossa videon välityksellä. Palvelun laajentamisen taustalla ovat näytöt etävastaanottojen korkeasta asiakastyytyväisyydestä ja laadukkaista hoitotuloksista.

Päivystysapu tarjoaa mahdollisuuden lääkärin tapaamiseen videon välityksellä

Etävastaanottomahdollisuutta voidaan 19. huhtikuuta alkaen tarjota lapsipotilaille, jotka hakeutuvat päivystykselliseen hoitoon soittamalla Päivystysavun numeroon 116117. Maksuttomaan puheluun vastaa sairaanhoitaja, joka suosittelee jatkotoimenpiteet hoidon tarpeen mukaisesti. Jos etävastaanotto soveltuu oireisiin, tilanteeseen, sekä potilaan ja tämän huoltajan toiveisiin, toteutetaan lääkärin tapaaminen videon välityksellä terveydenhuollon asiakasportaali Maisassa.  

Päivystyshoidon tarpeessa olevat potilaat hoidetaan ensisijaisesti terveysasemien kiirevastaanotoilla. Jos oma terveysasema on kiinni, eikä ongelma voi odottaa sen avautumista, Päivystysapu auttaa numerossa 116117. Kiireellisessä tilanteessa voi myös hakeutua suoraan päivystykseen.

Potilaat ovat tutkitusti tyytyväisiä etävastanottoon

Etävastaanottomahdollisuutta on tarjottu jo lokakuusta 2021 alkaen aikuisille ja nyt se laajenee lapsille, joiden tilanne ei edellytä käyntiä fyysisessä päivystyksessä.

”Tutkimuksen mukaan 96 prosenttia aikuispotilaista on saanut palvelusta tarvitsemansa avun ja 97 prosenttia on kokenut lääkärin tapaamisen helpoksi ja vaivattomaksi. Asiakastyytyväisyytemme on erittäin korkea ja potilasturvallisuus on taattu muun muassa ohjaamalla tietyt potilaat oirekriteeristön mukaisesti fyysiseen päivystykseen”, kertoo etävastaanoton kehitystyöstä vastaava erikoislääkäri Arja Kobylin.

Etävastaanottomahdollisuus on saatavilla perjantaisin kello 16–22, lauantaista sunnuntaihin kello 8–22 ja arkipyhinä.

Palvelun tarjoaa HUSin ylläpitämä Uudenmaan Päivystysapu, jonne puhelut ohjautuvat Uudenmaan alueelta Helsinkiä lukuun ottamatta. Helsingissä etävastaanottomahdollisuutta ei ole saatavilla. Jos soitat Päivystysapuun Uudenmaan raja-alueelta, voi puhelu ohjautua muun palveluntuottajan ylläpitämään Päivystysapuun. Saat tarvittaessa yhteyden Uudenmaan Päivystysapuun soittamalla numeroon 09 471 72328.

Yli 12-vuotiailla etävastaanotto edellyttää Maisaan kirjautumista omilla pankkitunnuksilla. Alle 12-vuotiaat voivat osallistua etävastaanotolle huoltajan Maisa-tililtä, jolloin huoltajan puolesta-asiointioikeus tarkistetaan Suomi.fi -palvelusta.

Etävastaanottomahdollisuutta voidaan tarjota yli 1-vuotiaille.

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi!

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.