Siirry pääsisältöön

Ammattilaiselle

Uutinen Julkaistu 12.6.2024 07.37

HUSin Syöpäkeskus isännöi ensimmäistä kertaa Suomessa järjestettäviä OECI-onkologiapäiviä

Asiasanat:
  • Syöpäkeskus

HUSin Syöpäkeskus isännöi Helsingissä järjestettäviä OECI-onkologiapäiviä 12. –14.6.2024. Maailman suurimman syöpäsairaalaverkoston ammattilaiset kokoontuvat OECI-onkologiapäiville jakamaan uusimpia edistysaskeleita syövän hoidossa ja tutkimuksessa.

HUSin Syöpäkeskus on toinen eurooppalainen ja ensimmäinen pohjoismainen syöpäkeskus, joka on läpikäynyt OECI:n (Organisation of European Cancer Institutes) akkreditoinnin ja saavuttanut korkeimman mahdollisen statuksen Comprehensive Cancer Centre vuonna 2014. Syöpäkeskuksella on ilo ja kunnia isännöidä ensimmäistä kertaa Suomessa järjestettäviä OECI-onkologiapäiviä.

“Kansainvälinen OECI-verkosto on monipuolisesti tukenut Syöpäkeskuksen potilashoidon ja tutkimuksen kehitystä yhdeksi Euroopan korkeatasoisimmista syövänhoidon keskuksista”, kertoo Syöpäkeskuksen toimialajohtaja Johanna Mattson.

Esittelyssä modernin sädehoidon huipputeknologiaa

Syöpäkeskuksen suunnittelemassa tieteellisessä ohjelmassa keskitytään tänä vuonna modernin sädehoidon uusimpaan huipputeknologiaan.

“Syöpäkeskuksessa syksyllä käynnistyvässä Boorineutronikaappaus (BNCT) -hoidon tutkimusohjelmassa hyödynnetään laatuaan maailman ensimmäistä sairaalaympäristöön sijoitettua neutroneita tuottavaa hoitolaitetta. BNCT-hoito on myös biologisesti kohdennettua sädehoitoa, jossa yhdistyvät lääkehoidon ja ulkoisen sädehoidon edut”, kertoo ylifyysikko, professori Mikko Tenhunen.

Tapahtumassa kuullaan myös esityksiä protonihoidon tulevaisuudesta, MRI-ohjatusta sädehoidosta sekä radiolääkehoidoista.

Tieteellisessä konferenssissa käsitellään myös eriarvoisuuden torjumista syöpätutkimuksessa ja -hoidossa. Eriarvoisuuden vähentäminen on OECI:n keskeinen tavoite, johon myös lukuisat EU-rahoituksella verkostossa tehtävät yhteistyöhankkeet tähtäävät osana European Beating Cancer Plan ja Cancer Mission ohjelmia.

 

OECI-onkologiapäivät järjestetään 12.–14.6.2024 Helsingissä.

Lisätietoa tapahtumasta

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi!

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.