Siirry pääsisältöön

Ammattilaiselle

Erikoistuvaksi sisätautilääkäriksi Malmin sairaalaan

Sisätauteihin erikoistuvien lääkäreiden koulutuksessa opit perusasiat sisätautien ja sisätauteihin liittyvien alojen diagnostiikasta ja hoidosta. Tule kokeilemaan lääkärintöitä Malmin sairaalaan lyhyelle jaksolle 2-3 kuukaudeksi tai pidemmälle jaksolle tilanteesi ja toiveidesi mukaan!

lääkäreitä opetustilanteessa

Malmin sairaalassa uransa alussa oleva lääkäri saa hyvää oppia sisätaudeista joka päivä. Meillä myös kokeneempi lääkäri saa mahdollisuuden syventää osaamistaan. Voimme tarjota myös osa-aikatyötä. Edellytämme sinulta vähintään lääketieteen kandidaatin tutkintoa ja lääketieteellisen tiedekunnan opintojen 4. vuosikurssin suoritusta.

Tavoitteet

Erikoistuvien lääkäreiden koulutuksessa tavoitteena on se, että lääkärit oppivat perusasiat sisätautien ja sisätauteihin liittyvien alojen diagnostiikasta ja hoidosta. Lääkärin sijoituspiste kiertää eri toimipisteissä monipuolisen koulutuksen takaamiseksi.

Jakson kuvaus

Erikoistuva lääkäri toimii hoitavana lääkärinä sisätaudeilla sovitun työjakson pituuden mukaisesti Malmin sairaalan päivystyspoliklinikalla tai vuodeosastoilla, päivystys- ja valvontaosastolla ja ajanvarauspoliklinikalla. Potilaita hoidetaan yhdessä erinomaisten, kokeneiden ja ohjaamaan tottuneiden erikoislääkäreiden rinnalla. Työhön kuuluu päivystysvelvollisuus Malmin sairaalan sisätautien päivystyspoliklinikalla. 

Toimipisteet

  • Sisätautien päivystyspoliklinikka: päivystyksellistä sisätautiarviota ja hoitoa vaativien potilaiden hoito, jaettu nopeaan linjaan ja seurantalinjaan. Keskimääräinen hoito- ja läpikulkuaika: 3-12 h. 
  • Sisätautien vuodeosastot: jatkohoitopaikka päivystyksestä tuleville potilaille, joiden diagnostiikka ja hoidot jatkuvat. Keskimääräinen hoitoaika: 3-5 vrk. 
  • Päivystysosasto: enemmän resursseja seurantaan. Osastolla on usein kollapsi- tai nstemipotilaita. Keskimääräinen hoitoaika: 2 vrk.
  • Valvontaosasto: eniten resursseja seurantaan. Anestesialääkäri kiertää yhdessä osastoa erikoistuvan sisätautilääkärin kanssa.
  • Sisätautien ajanvarauspoliklinikka: erikoistumisen loppuvaiheessa 3-4 kk pituinen jakso Malmin ajanvarauspoliklinikalla. 

Työaika

Työaika on 38,25 tuntia viikossa maanantaista perjantaihin klo 8.00-15.37. Tarjoamme mahdollisuuden myös osa-aikatyöhön. Koulutusjakson aikana koulutettavalla on päivä-, ilta- ja yöaikaan sijoittuvia päivystysvuoroja. Osa vuoroista sijoittuu viikonloppuun. 
Koulutus 
 
Koulutettava saa säännöllisesti henkilökohtaista ohjausta. Erikoistuvan lääkärin ohjaajana toimii erikoislääkäri, jolla on sisätautien, akutologian tai anestesiologian erikoislääkärin koulutus sekä koulutusta ja kokemusta erikoistuvan lääkärin ohjaamisesta. Järjestämme toimipisteissämme myös erilaisia täydentäviä koulutuksia, kuten: 

  • rtg-meetingejä
  • luentoja ja kinkereitä 
  • ilmatietyöpajoja
  • elvytys-  ja simulaatiokoulutuksia
  • ultraäänikoulutusta

Koulutusjakso räätälöidään koulutettavan aiemman kokemuksen ja sovitun jakson pituuden mukaan. Töihin on mahdollista tulla myös lyhyemmälle jaksolle. 

Malmin sairaalassa sisätaudeilla työskentely käy palveluksi sisätautialojen yhteiseen koulutusrunkoon. Monilla muilla erikoisaloilla hyväksytään meillä tehty palvelu reunapalveluna.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä ja jutellaan lisää!

Lisätietoja saat apulaisylilääkäri Lea Lappeteläiseltä.

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi!

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.