Gå till huvudinnehåll

Barnenheten, Ögon-öronsjukhuset

Nyckelord:
  • Ögon-öronsjukhuset
  • ögonsjukdomar

På Barnenheten för ögonsjukdomar vid Ögon-öronsjukhuset vårdar vi både barnpatienter som kommer till polikliniken och barnpatienter som ska vara med om ett dagkirurgiskt ögoningrepp. Du kommer till oss för vård efter remiss från en läkare.

Vi har ansvar för behandlingen av alla ögonsjukdomar hos barn mellan 0 och 16 år, t.ex. utvecklingsstörningar i ögat, glaukom, gråstarr, infektiösa ögonsjukdomar, sjukdomar i tårkanalen, näthinnesjukdomar och onkologiska sjukdomar samt problem med ögonlocken, ögonskador, svårskötta amblyopier och skelning. Dessutom har vi nationellt specialansvar för behandlingen av retinoblastom hos barn.  

Eftersom ögonsjukdomar hos barn är mångskiftande, har vi också ett nära samarbete med andra enheter inom ögonsjukdomar och enheter för barnsjukdomar. Barnenhetens ögonläkare utför också synundersökningar på prematurer och ansvarar för undersökning och behandling av ögonsjukdomar hos patienter på enheterna för barnsjukdomar.

Barns ögonsjukdomar är ofta långvariga och kräver sakkunskap och långsiktig behandling. Dessutom krävs ett gott samarbete med hela familjen.

Feedback

Hittade du vad du sökte?