Gå till huvudinnehåll

Akutmottagningen för ögonsjukdomar

Nyckelord:
  • Ögon-öronsjukhuset
  • ögonsjukdomar
  • jour

Öppettider och kontaktinformation

Besöksadress

Ögon-öronsjukhuset
Haartmansgatan 4 C
Helsingfors

Postadress

PB 220
00029 HUS

Betjäningstid

mån–fre 7.30–15.00

Betjäningstid

mån–sön 7.00–22.00

På akutmottagningen vid Ögon-öronsjukhuset undersöker och vårdar vi patienter i alla åldrar som har ögonbesvär, en ögonskada eller -sjukdom som kräver specialiserad akut sjukvård.

Akutmottagningen är öppen alla dagar året runt och fungerar utanför tjänstetid enligt hur akut sjukdomen är.

Till akutmottagningen för ögonsjukdomar kommer du för vård med en jourremiss av en läkare. När du kommer till jouren gör våra sjukvårdsproffs en bedömning av vårdbehovet och hur akut ärendet är. I en kösituation bestäms patienternas undersökningsordning i första hand av hur akut sjukdomen är. 

Om du har ögon- eller synsymtom, ska du i första hand söka dig till din egen hälsocentral, hälsocentraljouren eller om du så önskar välja privatläkare. Vid behov kommer den undersökande läkaren att utfärda en remiss enligt instruktionerna från jourhavande ögonläkaren på HUS Ögonsjukdomar. Den remitterande läkaren bör konsultera akutmottagningen för ögonsjukdomar per telefon både under tjänste- och jourtid alltid innan patienten hänvisas till jouren.

Efter undersökningar och vårdåtgärder är det mycket sannolikt att det inte går att köra bil. Det lönar sig alltså att använda kollektivtrafik när du kommer till akutmottagningar, om du kommer med egen bil behöver du ha chaufför. På akutmottagningen förnyar vi inte läkemedelsrecept, när det gäller recept måste patienten kontakta den vårdande enheten under tjänstetid.

Sjukhus

Tjänster

Ögonsjukdomar

Vid kliniken för ögonsjukdomar diagnostiserar och behandlar vi ögonsjukdomar samt fastställer och korrigerar brytningsfel. Vi vårdar patienter i alla…