Gå till huvudinnehåll

Polikliniken för barnsjukdomar, Lojo sjukhus

Nyckelord:
  • Lojo
  • Lojo sjukhus
  • barnsjukdomar

Vid Lojo sjukhus barnmedicinska och barnneurologiska mottagningar vårdar vi barn och ungdomar under 16 år som behöver öppenvårdstjänster inom den specialiserade sjukvården.

Leikki- ja nuorisotoiminta

Kontakter
Barnmedicinska mottagningen

På Lojo sjukhus barnmedicinska mottagningar vårdar vi barn och ungdomar under 16 år som behöver öppenvårdstjänster inom den specialiserade sjukvården.

Barnen kommer till de barnmedicinska mottagningarna för vård med remiss från en läkare.

Till mottagningarna kommer man för att få diagnos, vård och/eller uppföljning. Utöver det ger vår verksamhet också stöd för barns och ungas tillväxt, utveckling och självständighet samt handledning för föräldrar.

På vår mottagning arbetar specialistläkare inom barnsjukdomar (allmänpediatriker, en barnkardiolog, en barnendokrinolog och en neonatolog) samt en läkare under specialisering, sjukskötare och avdelningssekreterare.

Barnneurologiska mottagningen

Till barnneurologiska mottagningen kommer man på grund av en neurologisk sjukdom eller för att utreda symtom, diagnostisering samt planering av vård och rehabilitering. Vi kallar barnen till mottagningen med en remiss.

På mottagningen undersöker och vårdar vi de vanligaste barnneurologiska problemen, såsom epilepsi, migrän, sen utveckling eller utvecklingsstörning samt inlärningssvårigheter.

På vår mottagning arbetar en specialist inom barnneurologi, sjukskötare, avdelningssekreterare, en neuropsykolog, en talterapeut och en ergoterapeut.

Vi önskar att ni tar med följande saker till ert första besök:
- rådgivningskort för barn under skolåldern
- numeriska mått från skolhälsovården om det gäller barn i skolåldern
- ifyllda blanketter som ni eventuellt har fått med kallelsen.

Respons

Hittade du vad du sökte?

Tack för responsen!

Tack för responsen! Berätta om hur vi kan förbättra den här sidan.

Berätta om hur vi har lyckats eller hur vi kan förbättra den här sidan.

Du skriver väl inte in dina personliga uppgifter här. Observera att vi inte svarar på respons som lämnats via denna blankett. Respons som inte gäller webbplatsen kan ges på vår webbplats.

Du skriver väl inte in dina personliga uppgifter här. Observera att vi inte svarar på respons som lämnats via denna blankett. Respons som inte gäller webbplatsen kan ges på vår webbplats.