Gå till huvudinnehåll

Avdelning 52 (graviditetsuppföljning och förlösta kvinnor), Kvinnokliniken

Nyckelord:
  • förlossning
  • Kvinnokliniken

Öppettider och kontaktinformation

Besöksadress

Kvinnokliniken
Haartmansgatan 2
Helsingfors

Postadress

PB 140
00029 HUS
Öppet dygnet runt.

Besökstid

Betjäningstid

mån–sön 18.00–19.00

På avdelning 52 vid Kvinnokliniken vårdar vi gravida kvinnor samt mammor och nyfödda efter förlossningen. Vår avdelning har också en poliklinik.

På avdelning 52 vid Kvinnokliniken vårdar vi gravida kvinnor samt mammor och nyfödda efter förlossningen. Vår avdelning har också en poliklinik. Under graviditeten har våra patienter olika problem, till exempel högt blodtryck, blodblandade flytningar eller risk för prematur förlossning. Uppföljning av fostrets tillstånd kan också kräva avdelningsvård. Vi ordnar övernattning på Hotell Familjeboet och uppföljning på avdelning 52, om din vård kräver långvarig uppföljning. Efter förlossningen ges handledning om babyskötsel, amning och mammans återhämtning.

På vår avdelning finns det både familjerum och rum för flera personer. I våra familjerum är din partner eller någon annan stödperson välkommen under hela din vårdperiod. Vi debiterar dubbel avgift för familjerummen. Vi gör upp en individuell vårdplan för dig. Vi har förbundit oss till WHO:s och Unicefs program för ett babyvänligt sjukhus.

Besök på avdelningen under infektionsepidemier

Sjukhus

Tjänster

Förlossning

Förlossningen startar med sammandragningar eller med att fostervattnet går. Ring alltid ditt förlossningssjukhus innan du kommer in.

Val av förlossningssjukhus och introduktionsbesök

På HUS sjukhus föds årligen cirka 16 000 barn. Nästan var tredje finländare föds inom HUS område.