Gå till huvudinnehåll

Avdelning 52 (graviditetsuppföljning och förlösta kvinnor), Kvinnokliniken

Nyckelord:
  • förlossning
  • Kvinnokliniken

Öppettider och kontaktinformation

Besöksadress

Kvinnokliniken
Haartmansgatan 2
Helsingfors

Postadress

PB 140
00029 HUS
Öppet dygnet runt.

Besökstid

En frisk, symtomfri stödperson är tillåten att besöka vårdavdelningar för nyfödda med flera föderskor i samma rum.
Det är önskvärt att besöken pågår i högst en timme åt gången för att förhindra coronavirusinfektioner hos andra föderskor och nyfödda.

På avdelning 52 vid Kvinnokliniken vårdar vi gravida kvinnor samt mammor och nyfödda efter förlossningen. Vår avdelning har också en poliklinik.

På avdelning 52 vid Kvinnokliniken vårdar vi gravida kvinnor samt mammor och nyfödda efter förlossningen. Vår avdelning har också en poliklinik. Under graviditeten har våra patienter olika problem, till exempel högt blodtryck, blodblandade flytningar eller risk för prematur förlossning. Uppföljning av fostrets tillstånd kan också kräva avdelningsvård. Vi ordnar övernattning på Hotell Familjeboet och uppföljning på avdelning 52, om din vård kräver långvarig uppföljning. Efter förlossningen ges handledning om babyskötsel, amning och mammans återhämtning.

På vår avdelning finns det både familjerum och rum för flera personer. I våra familjerum är din partner eller någon annan stödperson välkommen under hela din vårdperiod. Vi debiterar dubbel avgift för familjerummen. Vi gör upp en individuell vårdplan för dig. Vi har förbundit oss till WHO:s och Unicefs program för ett babyvänligt sjukhus.

Sjukhus

Feedback

Hittade du vad du sökte?