Gå till huvudinnehåll

Ankomst till Kirurgiska sjukhuset

Nyckelord:
 • Kirurgiska sjukhuset
 • tillgänglighet
 • Besöksanvisningar

Kirurgiska sjukhuset ligger i Ulrikasborg i Helsingfors.

Kirurgisen sairaalan sisäänkäynti

Besöksadress

Kaserngatan 11-13
00130 Helsingfors

  Ankomstanvisningar

  Du kommer till sjukhusets ingångar från Kaserngatan via gårdsområdet. Vår huvudingång och U-trappans ingång ligger vid Kaserngatan och dit kommer man från sjukhusets huvudinkörsport tvärs över gården.

  Gångbanan till huvudingången är brant (8 %). Den lutande sträckan är lång och

  det finns inga mellanplan på sträckan där man kan vila. När man kommer från andra hållet är gångbanan mycket brant (nästan 19 % som brantast). Gångbanan hålls isfri på vintern. Gångjärnsdörren vid ingången öppnas med en rörelsesensor.

  Ingången till U-trapphuset ligger vid gården vid Kaserngatan och på sträckan över gården finns inga större höjdvariationer från gatuområdet till ingången. Ingången har en dörr som öppnas automatiskt.

  Ingången till dialysavdelningen ligger på parksidan av sjukhuset och dit kommer man genom inkörsporten i hörnet av Kaserngatan och Skarpskyttegatan, via gårdsområdet. Gångbanan lutar lite uppåt, men den asfalterade ytan är slät och lätt att ta sig fram på även för personer som använder hjälpmedel med hjul. Ingången till dialysavdelningen finns vid mottagningen av varor (lastkajen), varför det är en hög nivåskillnad vid ingången, och det finns trappor och en ramp som leder till ingångsplanen.

  Sjukhushissarna har dimensionerats så att de även passar för personer som använder hjälpmedel med hjul.
  Besökstider och mer detaljerad information om platsen på sjukhuset hittar du på avdelningens eller poliklinikens egna sida.

  Respons

  Hittade du vad du sökte?

  Tack för responsen!

  Tack för responsen! Berätta om hur vi kan förbättra den här sidan.

  Berätta om hur vi har lyckats eller hur vi kan förbättra den här sidan.

  Du skriver väl inte in dina personliga uppgifter här. Observera att vi inte svarar på respons som lämnats via denna blankett. Respons som inte gäller webbplatsen kan ges på vår webbplats.

  Du skriver väl inte in dina personliga uppgifter här. Observera att vi inte svarar på respons som lämnats via denna blankett. Respons som inte gäller webbplatsen kan ges på vår webbplats.