Gå till huvudinnehåll

Handkirurgiska polikliniken, Hyvinge sjukhus

Nyckelord:
  • handkirurgi
  • Hyvinge sjukhus

Öppettider och kontaktuppgifter

Besöksadress

Hyvinge sjukhus, A-byggnaden, 1 vån.
Sairaalankatu 1
Hyvinge

Postadress

PB 585
05850 Hyvinge

Betjäningstid

mån–fre 8.00–14.00
Vi använder oss av en återuppringningstjänst.

Öppet

Betjäningstid

mån–tor 7.30–15.30
fre 8.00–15.00

På handkirurgiska polikliniken på Hyvinge sjukhus behandlar vi skador och sjukdomar i handled och händer.

De vanligaste olycksfallen är frakturer, sen- och ledbandsskador, försträckningar, sår och nervskador.  I brådskande fall kommer du för vård via akutmottagningen.

På tidsbokningspolikliniken behandlar vi bland annat ledförslitningar i händerna, belastningsrelaterade besvär samt tumörer och nervkompressioner i de övre extremiteterna. Du kommer till tidsbokningspolikliniken med en läkarremiss, utgående från vilken handkirurgen bedömer hur brådskande vården är. Vi använder röntgen-, ultraljuds-, magnet- och datortomografiundersökningar samt nervbanemätningar. Du kan ordineras dessa undersökningar redan innan läkarmottagningen. Rehabilitering som tillhandahålls av en fysioterapeut och ergoterapeut används också som en del av behandlingen.

Oftast kan du vänta på en handkirurgisk operation hemma. Du kommer till sjukhuset via LEIKO-enheten på den överenskomna operationsdagen. De flesta operationer är dagkirurgiska, dvs. du kan bli utskriven redan samma dag. På polikliniken utför vi också små ingrepp under lokalbedövning (POKI = poliklinisk kirurgi).

Sjukhus

Tjänster

Handkirurgi

Inom handkirurgin undersöker och behandlar vi sjukdomar och skador i händerna och delvis i hela den övre extremiteten som kräver operativ behandling.