Gå till huvudinnehåll

Förlossningsavdelningen, Hyvinge sjukhus

Nyckelord:
  • förlossningar
  • graviditet
  • Hyvinge sjukhus

På Hyvinge sjukhus förlossningsavdelning kan man föda från graviditetsvecka 35+0. Förlossningsavdelningen omfattar en mödrapoliklinik, förlossningssalar, jour för kvinnosjukdomar och gravida samt en BB-avdelning. Förlossningsmottagningen har alltid öppet.

kuvituskuva

Vi erbjuder en individuell, högklassig, familjeorienterad och amningsvänlig vård som utgår från förlossningspatientens önskemål. Vårt mål är en trygg förlossning och en bra förlossningsupplevelse för hela familjen. Du kan föda hos oss när du har uppnått graviditetsvecka 35+0. På vår lilla och hemtrevliga förlossningsenhet arbetar vi med värme och med ett stort hjärta. Om du vill föda hos oss, gör vi screeningultraljudsundersökningarna vanligtvis redan på vårt sjukhus. Men du kan även välja oss som förlossningssjukhus senare. När du kommer för att föda, var vänlig och ring förlossningsavdelningen på tfn 050 427 5328 innan du anländer.

Vår förlossningsavdelning har ett brett utbud av smärtlindringsmetoder. En del av våra barnmorskor specialiserar sig på zonterapi, akupunktur och andra läkemedelsfria smärtlindringsmetoder.

Terapibollar, varmt bad och en TENS-apparat finns också tillgängligt för att hjälpa till med smärtlindring. I förlossningssalarna finns yogalinor. Epidural-, spinal- och kombibedövning är också snabbt tillgängliga för föderskor. Våra läkare har kompetens för PCB- och pudendalbedövning. Även barnmorskor gör pudendalbedövningar.

Vi följer WHO:s och Unicefs program för barnvänligt sjukhus. Hyvinge sjukhus har beviljats barnvänlighetscertifikatet år 2015. På Hyvinge sjukhus föds ungefär 2 100 barn per år.

Vi har fem förlossningssalar på vår förlossningsavdelning. Alla har egen toalett och dusch. Vi har fem observationsplatser. Det finns två förlossningsbadkar och det är också möjligt att föda i vatten. Förutom en stödperson kan en doula vara närvarande på vår förlossningsavdelning.

Respons

Hittade du vad du sökte?

Tack för responsen!

Tack för responsen!

Skriv in din respons om webbplatsen här.

Du skriver väl inte in dina personliga uppgifter här. Observera att vi inte svarar på respons som lämnats via denna blankett. Respons som inte gäller webbplatsen kan ges på vår webbplats.

Skriv in din respons om webbplatsen här.

Du skriver väl inte in dina personliga uppgifter här. Observera att vi inte svarar på respons som lämnats via denna blankett. Respons som inte gäller webbplatsen kan ges på vår webbplats.