Gå till huvudinnehåll

Endoskopipolikliniken, Hyvinge sjukhus

Nyckelord:
  • endoskopi
  • endoskopi
  • Hyvinge sjukhus

Öppettider och kontaktuppgifter

Besöksadress

Hyvinge sjukhus
Sairaalankatu 1
Hyvinge

A-byggnaden, 1. våningen

Postadress

PB 585
05850 Hyvinge
mån–fre 8.00–16.00

Öppettider

mån–tor 7.30–16.00
fre 7.30–15.00

På endoskopipolikliniken på Hyvinge sjukhus utför vi endoskopiundersökningar som omfattar endoskopi av magsäcken (gastroskopi), endoskopi av tjocktarmen (koloskopi), endoskopi av urinblåsan (cystoskopi) och endoskopi av luftrören (bronkoskopi) samt ingrepp i samband med dessa, t.ex. provtagning och borttagning av polyper. På polikliniken utför vi dessutom kapselendoskopiundersökningar av tunntarmen.

Med hjälp av endoskopier kan vi undersöka flera olika slags symtom. Typiska symtom är till exempel halsbränna, svårigheter att svälja, förstoppning, förändring i tarmfunktionen, blödning i mag-tarmkanalen, blodig hosta och blod i urinen samt övriga urineringsproblem.

På endoskopipolikliniken genomför vi både jourmässiga undersökningar och undersökningar enligt tidsbokning. Du kommer till en endoskopi med en läkarremiss från hälsocentralen, företagshälsovården, en privat läkarstation eller från en annan specialitet på sjukhuset. För att framgångsrikt genomföra endoskopin är det viktigt att du, när du kommer för undersökningen, följer de anvisningar för förberedelser som vi gett dig, bland annat för fasta och tarmtömning före en endoskopi av tjocktarmen.

Sjukhus