Gå till huvudinnehåll

Allergologi

Nyckelord:
  • allergi
  • hud- och allergisjukhuset
  • hudsjukdomar

Inom allergologi undersöker och vårdar vi allergiska lung- och hudsjukdomar hos barn och vuxna, hälsoproblem orsakade av inomhusluft såsom öron-, näs- och halssjukdomar samt ögonsjukdomar relaterade till allergiska problem.

Allergiatesti.

Inom vuxenallergologi behandlar vi astma, kroniskt obstruktiv lungsjukdom, atopiska eksem, nässelutslag, läkemedels- och födoämnesallergier, kronisk bihåleinflammation och allergiska ögonsymtom. Inom barnallergologin behandlar vi atopiska eksem, matallergier, astma och andra allergiska sjukdomar hos barn i alla åldrar.

De allergologiska mottagningarna och dagavdelningen finns på Hud- och allergisjukhuset.

Enheter

Allergenlaboratoriet, Hud- och allergisjukhuset

Vårt allergenlaboratorium på Hud- och allergisjukhuset i Mejlans betjänar nationellt.

Allergiforskningscentrum, Hud- och allergisjukhuset

Vid Allergiforskningscentrum på Hud- och allergisjukhuset i Mejlans utför vi hudprover för att undersöka direkt och fördröjd överkänslighet.

Allergipolikliniken, Hud- och allergisjukhuset

På allergipolikliniken på Hud- och allergisjukhuset i Mejlans undersöker och behandlar vi allergiska lungsjukdomar, öron-, näs- och halssjukdomar samt…

Allergidagavdelningen, Hud- och allergisjukhuset

På Allergidagavdelning som finns på Hud- och allergisjukhuset undersöker och behandlar vi allergiska lung- och hudsjukdomar.

Feedback

Hittade du vad du sökte?

Tack för responsen!

Tack för responsen! Berätta om hur vi kan förbättra den här sidan.

Berätta om hur vi har lyckats eller hur vi kan förbättra den här sidan.

Du skriver väl inte in dina personliga uppgifter här. Observera att vi inte svarar på respons som lämnats via denna blankett. Respons som inte gäller webbplatsen kan ges på vår webbplats.

Du skriver väl inte in dina personliga uppgifter här. Observera att vi inte svarar på respons som lämnats via denna blankett. Respons som inte gäller webbplatsen kan ges på vår webbplats.