Sydänkirurgia

Sydänkirurgiassa hoidamme kirurgiaa vaativia sydänsairauksia. Yleisimpiä leikkauksia ovat sepelvaltimoiden ohitusleikkaus, erilaiset läppäleikkaukset, aortan korjausleikkaus ja TAVI-toimenpiteet (katetrin avulla tehtävä läppätoimenpide). Potilaat tulevat meille hoitoon joka puolelta Suomea. Sydänkirurgia on osa HUSin Sydän- ja keuhkokeskusta.

Meille on kansallisesti keskitetty:
  • aikuisten synnynnäisten sydänvikojen korjausleikkaukset,
  • sydämen mekaanisen tukilaitteen asennukset ja
  • sydän- ja keuhkonsiirrot. 
     
Eri ammattiryhmistä koostuva tiimimme tarjoaa jokaiselle potilaalle yksilöllisen ja parhaan mahdollisen hoidon, jolloin toivut sydänleikkauksesta sujuvasti.
 

Uudet tekniikat korvaavat avoleikkauksia 

 
Perinteisen rintalastan halkaisua ja sydän-keuhkokoneen käyttöä edellyttävän avosydänleikkauksen rinnalle on viime vuosina kehitetty vähemmän kajoavia leikkaustekniikoita ja hoitomenetelmiä. Tähystystekniikalla tai verisuoniteitse tehtävät toimenpiteet ovat kevyempiä perinteiseen avosydänleikkaukseen verrattuna. Toipuminen on yleensä nopeampaa.
 
Vähemmän kajoavia tekniikoita ovat ahtautuneen aorttaläpän korjaukset verisuoniteitse sekä tähystämällä tehtävät rytmihäiriötoimenpiteet ja tietyt aortan korjaukset. Toimenpiteitä tehdään usein yhteistyössä kardiologien kanssa.