Perhepesähotelli

Scandic Meilahden toimet koronavirusepidemian varalle


  • Aamiainen, lounas ja päivällinen pakataan take away -kasseihin, noudetaan ravintolasta ja nautitaan huoneessa
  • Ravintolahenkilökunta antaa myös kahvin eli vältetään kaikin mahdollisin tavoin sitä, että asiakkaat eivät koske tarpeettomasti ravintolan pintoihin
  • Ruoka maksetaan hotellin vastaanottoon – HUS Potilashotellin asiakkaat antavat lipukkeen hotellin vastaanottoon.
  • HUS Perhepesähotellin ruokailut toimitetaan tiettyinä kellonaikoina aina suoraan kerroksiin
  • Saunat, pyykkihuone ja lasten leikkihuone on toistaiseksi suljettu
  • Asiakaskontaktit ovat vähäisiä ja siivousta on tehostettu​HUOM! Vierailut on koronavirus (Covid-19) -epidemian vuoksi toistaiseksi kielletty. Tukihenkilö saa tulla mukaan Perhepesähotelliin 1.6. alkaen. Lisätietoa saat henkilökunnalta. ​
Käyntiosoite
Hotelli Scandic Meilahti, 2. krs 
Tukholmankatu 2
00250 Helsinki
 
Postiosoite
PL  141, 00029 HUS

Puhelin
040 687 5868 (Perhepesähotellin kätilö/hoitaja)
09 6899 9028 (Scandic Meilahti -hotellin vastaanotto)


Synnyttäneiden perhepesähotellissa tarjotaan synnytyksen jälkeistä hoitoa terveille synnyttäjille ja vastasyntyneille. Myös puoliso tai muu tukihenkilö voi yöpyä samassa huoneessa. Hoitoaika suunnitellaan yksilöllisesti, mutta on tavallisimmin yhdestä kahteen vuorokautta.

Vauvaa hoidetaan itse 

Perhepesähotellissa on ammattitaitoista henkilökuntaa paikalla ympäri vuorokauden. Hoitaja auttaa, neuvoo ja ohjaa tarvittaessa. Vanhemmat hoitavat itse lastaan. Äidin ja vauvan vointia seurataan hoitotapaamisilla kolme kertaa vuorokaudessa. Hoitotapaamisten lisäksi imetysohjausta on saatavilla perheen tarpeiden mukaan. Lastenlääkäri tarkastaa vauvan ennen kotiinlähtöä.
 
Synnyttäneiden osastoon verrattuna Perhepesähotellissa on enemmän yksityisyyttä ja siellä perheillä on paremmat mahdollisuudet lepoon. Henkilökunta tulee huoneeseen etukäteen sovittuna ajankohtana tapaamaan vauvaa ja perhettä. Omassa huoneessa on lisäksi mahdollisuus katsella videoita imetyksestä ja vauvan hoidosta tablettitietokoneen näytöltä.

Varavaatteet mukaan

Perhepesähotellissa perheet ovat omissa vaatteissaan. Mukaan kannattaa ottaa varavaatteita itselle ja vauvalle. Huoneessa on samanlainen varustus kuin sairaalan synnyttäneiden osastolla; vauvan sänky, hoitopöytä sekä vaippoja, terveyssiteitä ja pyyhkeitä.
 
Äidin ruokailut sisältyvät hintaan. Kaikki muut ateriat kustannetaan itse. Hotellissa on mahdollisuus ruokailla alakerran ravintolassa tai aterian voi ottaa mukaan take away -pakkauksessa. Samassa rakennuksessa on myös hampurilaisravintola ja ruokakauppa.

Hotelliin siirrytään kuusi tuntia synnytyksen jälkeen tilataksilla Naistenklinikalta. Perhe voi siirtyä hotelliin myös omalla autolla. Parkkipaikkoja on hotellin ympäristössä rajoitetusti, eivätkä ne sisälly hintaan.

Perhe huolehtii omien vieraidensa vastaanottamisesta ja noutaa heidät hotellin vastaanotosta. Perhepesähotelli sijaitsee hotellin 2. kerroksessa. Samassa kerroksessa on myös lasten leikkihuone.
 

 Linkit